reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Mój Maks je prawie tylko i wyłącznie gotowane przeze mnie jedzonko - na słoiczkach byśmy zbankrutowali :-D :-D ale fakt że nadal gotuję mu osobno - bez soli i przypraw - ale bardzo różnorodnie
wyjadanie nam z talerzy ma wymiar raczej symboliczny tj. nitka makaronu do rączki czy dwie łychy zupy

kilka razy się zdarzyło, że po obiadku dostał coś słodkiego, ale to chyba jedyne moje grzeszki

też jest zdrowy, silny, szczupły, nie ma problemów ani z brzuszkiem, ani z kupkami, nigdy jeszcze nie miał żadnej wysypki ani uczulenia, śpi całe noce, nie budzą go bóle brzucha czy gazy

Kinga - mleko krowie dla cielaczków, a mięsko krowie - dla wilków???

... a kurczaki i indyki - dla lisów???
... marchewki - dla zajęcy ???:baffled:

to rzeczywiście mleko w proszku prosto z fabryki - dla dzieci:laugh2:

a co do kopytek - to u ludzi przekłada się to na skórę, włosy i paznokcie:happy: (bo kopytka są wytworem skóry)

no właśnie...ostro pojechałaś Kingusia po tym mleku krowim :-) :-) :-)

Ja Gidze też gotuję, czasem i my się przy niej pożywimy, bo wcześniej obiadów nie gotowałam:tak: Giga jest szczuplutka mimo że dużo wchłania tego jedzonka. problemów z żołądkiem raczej nie ma, ze skórą też nie. a ostatnio pierwszy raz miała wysypkę na pupie, bo ... podałam jej mieszankę :-( chyba się zaczniemy uśmiechać bardziej do jakiejś krowy niż do fabryki z mieszankami;-)

Kinga - mleko krowie dla cielaczków, a mięsko krowie - dla wilków???

... a kurczaki i indyki - dla lisów???
... marchewki - dla zajęcy ???:baffled:

to rzeczywiście mleko w proszku prosto z fabryki - dla dzieci:laugh2:

:-D :laugh2: :-D :laugh2: :-D :laugh2:
mleko modyfikowane dla robotów??? ;-)
Taki żarcik, bo Darii dawałam mleko modyfikowane i "nie zmutowała się":-D
A tak na poważnie, to ja się zastanawiam nad mlekiem krowim jak skończę karmić (o ile skończę...:laugh2: :rofl2: :rolleyes:! )

Kasiu dzieci po miezsance roznie reaguja
Selinka miala przez pierwsze trzy dni kupke czarna jak smola i miala rozwolnienie, ale nam lekarz powiedzial ze to normalna reakcja organizmu

Ja jak na razie nie chce podawac mleka krowiego, ale przeciez mozna je podac i zaobserwowac reakcje maluszka....
przeciez kiedys nie bylo mleka sztucznego i podawano mleko krowie maluszka i wszystko bylo ok

nie uwierzycie co moje dziecko polubilo :cool2:

brokuly! i to takie tylko ugotowane heh, daje mu takie malutkie czesci rozyczki i zajada az sie uszy trzesa :-D

no to brawa dla bartusia :tak:

a Selinka zjadla dzisija pol porcji jajecznicy bo druga polowa byla wszedzie :-D :-D na podlodze ubranku i krzeselku :szok:
oczywiscie jadla sama moja dzielnisia :-) :-)

a dwa dni temu zadla calego bana sma :-) jestem w szoku jakie ten moj niejadek robi postepy:-)

dopiero zauwazylam kilku stronnicowa dyskusje i jestem w szoku
coniektorzy popadaja tu w paranoje :szok:
ok kazda ma prawo wyrazic wlasne zdanie a tym bardziej wychowywac dziecko po swojemu bo jest mama i wie najlepiej i najlepiej zna swoje dziecko

wiekszosc zakazanych jedzonek i tak dociera do ust naszych pociech ale przeciez nie jedzą czekolady na obiad tylko smakuja probuja i poznaja to sa odrobinki smakow takie jest moje zdanie
radziłam sie u HV ktora poleciła świerze mleko i obiady ktore my jemy dla Emi tez sa odpowiedznie od roku nie uważma zeby poradziła mi tak dla szkody mojego dziecka kiedruje sie tymi radami ze swoim zdrowym rozsądkiem:tak:

a co do mleka krowiego wydaje mi sie ze wiele innych produktow jest na bazie mleka i nie wierze nie nie macie z nim doczynienia bo jest dla cielakow
JAK EMI WYROSNą KOPYTKA POśLE CI KINGA ZDJECIE:eek:

reklama
a powaznie boli mnie to że nie mogłam karmić Emi cycem i mam chyba jakąś obsesje na punkcie tego mleka:-(

Do góry