reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ch_aga ja też nie lubię zapachu mleka modyfikowanego, natomiast na sucho uwielbiam jej jeść:-D Na początku jak Mateusz nie chciał pić mleka to ja je wyjadałam (mniam mniam). Nan śmierdzi tak samo jak Bebiko:baffled:

reklama
a mi Bebilon nie śmierdzi :-)
Koga - dałam kiedyś małemu polizać cytrynę - nawet się nie skrzywił tylko chciał jeszcze;

Konserwowych ogórków jeszcze nie dawałam ale maly wysysał sok z kiszonych - smakowało mu :)

Ogórki kiszone Mateusz lizał, tak samo kapustę kiszoną. A ostatnio zjadł cały plasterek cytryny z mężowej herbaty. Kwasił się przy tym niemołosiernie ale twardziel zjadł, tylko skórkę zostawił ;-)
Pozdrawiam

mi bebiko srasznie śmierdzi ... kupą Maksa .... choć może jest tak, że to ta kupa śmierdzi jak bebiko:baffled: :baffled: :baffled: :confused:

ktoś tam pisał o ciastkach - ja mojemu żarłokowi czasem po obiadku, czy po innym treściwym posiłku daję kawałek ciastka lub wafelka - jak ma jeszcze miejsce to niech wciska:happy: poza tym my bardzo lubimy słodycze i jakoś wydaje mi się nie fair, że on niby ma tak zdrowo się odżywiać a my po kątach wcinamy czekoladkę, niech też coś liźnie czasem:happy:

w zwyklej kapusie kiszonej nie ma octu
a poza tym wg tabel zywieniowych mozna podac kiszone ogorki i kapuste wlasnie w 12 miesiacu :-) i oczywiscie jak przy wszystkim obserwowac reakcje :-)
ja tez dawalam kapuste i ogorki juz ok miesiaca temu :-)

Dziewczyny a ja mam troszke inne pytanie :-)

czy podajecie juz twarozki? chodzi mi o takie w kubeczkach plastykowych lub z piatnicy?? i jak czesto? codziennie?
a jogurt? kupilam naturalny danona bez cukru i sie zastanawiam czy jej dzis dac :-)

ilości w jakich podajemy takie specjały są przecież nieduże :happy:

poza tym mi raczej chodzi o doświadczanie nowych smaków, kształtów i konsystencji :happy: - taki ogórek np jest zazwyczaj zimny, mokry, twardawy i kwaśny - dla Maksa to niesamowita frajda trzymać go i popróbować:cool2:

a mi Bebilon nie śmierdzi :-)
Koga - dałam kiedyś małemu polizać cytrynę - nawet się nie skrzywił tylko chciał jeszcze;

Konserwowych ogórków jeszcze nie dawałam ale maly wysysał sok z kiszonych - smakowało mu :)

Ja czasami wyciskam sok z cytryny i Brianek go pije:happy:

Dziewczyny a ja mam troszke inne pytanie :-)

czy podajecie juz twarozki? chodzi mi o takie w kubeczkach plastykowych lub z piatnicy?? i jak czesto? codziennie?
a jogurt? kupilam naturalny danona bez cukru i sie zastanawiam czy jej dzis dac :-)

Kasiulla23 wiesz ja juz dawno podaje Brianowi danonki:tak:i wszytsko jest ok.

reklama
Kasiulla ja czasem podaję jogurt naturalny danona kilka łyżeczek, serek homogenizowany albo bakuś. Ale jakoś tak raz na dwa tygodnie.
Pozdrawiam

Do góry