reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ja daję wołowinę, ale nie jest zbyt smaczna... Karolka niezbyt lubi. Ma dziwny zapach...

Ja ostatnio niewiele modzę dla niej, je to co my :-)

reklama
a ja zrobilam wczoraj Agatce lane kluseczki do tego taki sosoik bolonski, zmielilam miesko udusilam z porem i dolalam przecieru pomidorowego wlasnej roboty...smakowalo, a ze kluseczki zostaly to na kolacje byly z maselkiem, co do parowke czasami daje...a co myslicie dziewczyny jak podacie szyneczke to jest cos lepszego?? sama woda i konserwanty..nie daje jej duzo i czesto, po prostu od czasu do czasu..a propos zywnosci to ostatnio slyszalam ze polskie zolte sery sa bardzo niezdrowe bo ich prosces tworzenia nie jest tak solidnie pilnowany i sa bardzo niezdrowe hmm... na dobra sprawe to nieweile zdrowych pokarmow zostalo nam do kupienia...same konserwanty, barwniki itp. co to bedzie jak nasze dzieci beda mialy dzieci...

Mój Kacperek jest NIESTETY alergikiem i o wołowinie,cielęcinie możemy zapomnieć.Nabiał idzie w odstawkę podobnie jak białko kurze.Ostatnio po zjedzeniu bułki też wysypka.Gotowanie dla takiego brzdąca to niezła gimnastyka.Z mięska to tylko kurczak i indyk /mam nadzieję,ze Kacperek nie zacznie gdakać albo gulgać jak indorek;-) :-D /Zaczynamy powolutku próbować wieprzowinkę,może obędzie się bez sensacji....

Mój Kacperek jest NIESTETY alergikiem i o wołowinie,cielęcinie możemy zapomnieć.Nabiał idzie w odstawkę podobnie jak białko kurze.Ostatnio po zjedzeniu bułki też wysypka.Gotowanie dla takiego brzdąca to niezła gimnastyka.Z mięska to tylko kurczak i indyk /mam nadzieję,ze Kacperek nie zacznie gdakać albo gulgać jak indorek;-) :-D /Zaczynamy powolutku próbować wieprzowinkę,może obędzie się bez sensacji....

:tak: :tak: :tak:

Łukaszek ma skazę, dlatego przede wszystkim dostaje mięsko drobiowe.
Mam nadzieję, że kiedyś skaza minie i będzie mógł zjadać inne nowości.

Ostatnio dużo mówi gę-gę-gę ale to chyba nie przez jedzonko ;-) ;-)

Aj Dziewczyny!
Ja lubie paroweczki i podobnie jak Sylwunia wole nie myslec co tam jest:happy:a jesli Brian je lubi to od czasu do czasu zje a tak wogole jestem pewna ze kiedys wasze dzieci parowki beda jadly;-)

no rób jak uważasz... ja tam obstaję przy swoim :-)

A jak słyszę, że jak coś dziecku smakuję, to mu dam, to ... ehhhh, ostatnio teściowej zapytałam, czy jak Karolince bedzie smakować piwo, to też jej da????

KingaP z tym piwem to dokładnie ten sam tekst, który ja wymieniłam z moją teściową :-)

A propos jedzenia - kiedy byłam z małym u swoich rodziców poszłam z nim na wizytę konsultacyjną do innego pediatry - ten pan był w totalnym pozytywnym szoku kiedy usłyszał co Szymon je i że np. nie dostaje dorosłego jedzenia, parówek właśnie, danonków, owocowych jogurtów, soków kubuś i słodyczy. Stwierdził, że już od baaardzo dawna nie miał na wizycie rodzica, który tak idealnie żywi swojego malucha.

Jestem z siebie dumnai z tego, że wytrzymuję namawiania teściowej żeby Szymon tego czy tamtego spróbował :-)

KingaP ja jestem pewna ze twoja Krola kiedys zje parowke:-)ale ok nie bede sie spierac bo wyjdzie z tego glupia klotnia;-)
a tak wogole kupujac wedline tez nie wiesz skad ona jest:tak:i czy rzeczywiscie taka dobra na jaka wyglada:eek:

Ivka tzn ze kubusie sa nie dobre dla naszych maluszkow i danonki:confused:a dlaczego:confused:

reklama
tak czytam i czytam i ...........wiecie co ?
nigdy sie nie zastanawiałam z czego są parówki ......i nie mam zamiaru sie na ten temat wypowiadac czy podawac je dzieciom czy nie ...bo kazda mama zrobi jak sama uważa .....:tak: ;-) jest to indywidualna sprawa kazdej z nas ;-)
zastanawia mnie tylko to że skoro sa takie niezdrowe itp ....to dlaczego firma gerber je produkuje własnie specjalnie dla dzieci .....?:confused: :baffled: :confused:

tutaj jest stronka .......i nie myslcie sobie ze chce przekonac ktorąś z was do podawania parówek lub ich nie podawania naszym bobasom ........poprostu mnie to zastanawia .....Gerber

Załączniki

• sticks_top_left.jpg
    sticks_top_left.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 39
  • gerber1.gif
    gerber1.gif
    6,6 KB · Wyświetleń: 64
  • gerber3.gif
    gerber3.gif
    8,1 KB · Wyświetleń: 55
Do góry