reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Ja wcale nie uczę Szymona podjadania między posiłkami, tak się przyzwyczaił do stałych pór jedzenia, że nawet pić nie chce zanim nie siądziemy do obiadku czy innego posiłku.

reklama
Dzieki za odp.:-)
Ja te jogurty ktore kupuje dla dzieciaczkow (Organic) to one sa od razu smakowe, jablko z cynamonem, albo jagodowe, gruszkowe, brzoskwiniowe.Ale Marysia woli te dwa pierwsze.
Z przekasek to jedynie chrupki kukurydziane, rogalik z mlekiem (czasami) , suchary (ale to tak jeden dziennie) , i to chyba tyle.

Tylko nasza Marys to tylko caly czas wola "mniam mniam" i jakbym jej dawala wszystko co chce to wygladalaby chyba jak barylka:-D .

Ja dzisiaj zrobilam Selince na deser kisiel mleczny malinowy / maliny kupilam mrozone/ i musze powiedziec ze byl dosc kwasny nawet mnie wykrzywialo ale jak dalam Selince to zjadla cala miche nawet sie nie skrzywila :-) :-) chyba polubi taki deserek

ja daje selince jogurt naturalny danone bez cukru z owocami ze sloiczka
serek naturalny z owocami , owocowych jogurtow nie chce jej dawac bo tam jest za duzo cukru a poza tym selinka woli mniej slodkie deserki :-)

ivka76 u nas jest tak samo jedzenko tylko w krzeselku :happy: tak juz sie przyzwyczailismy

u nas jedzenie w krzesełku nie zdaje rezultatów, jagódka jest cały czas w ruchu więc jedzenie u nas wygląda tak,że biegam za bździągwunia po podłodze, może to i mało wwychowawcze, ale skuteczne...
ps. powalczę z tym póżniej

Kasiulla- oczywiscie ze cielecina i mleko to ta sama grupa ryzyka dla alergikow- uczulenie powoduje bialko krowie. (czyli uczula wszystko co od krowy, nawet maslo, bo niestety nie jest to sam tluszcz, znajduje sie tam rowniez troszke czasteczek bialka, w przypadku silnej alergii nawet niewielka ilosc masla powoduje reakcje). Podobno twoja corka jest alergikiem, w takim razie po co juz dajesz jej cielecine ?

Kasiulla- oczywiscie ze cielecina i mleko to ta sama grupa ryzyka dla alergikow- uczulenie powoduje bialko krowie. (czyli uczula wszystko co od krowy, nawet maslo, bo niestety nie jest to sam tluszcz, znajduje sie tam rowniez troszke czasteczek bialka, w przypadku silnej alergii nawet niewielka ilosc masla powoduje reakcje). Podobno twoja corka jest alergikiem, w takim razie po co juz dajesz jej cielecine ?
a wiec lekarka kazala nam zaczac wprowadzac jej wszystkie te silne alergeny czyli gluten mleko jajko cielecine i obserwowac (a to dlatego ze testy powychodzily ujemne i w sumie Lenka nigdy nie miala jakis powaznych objawow alergii jedynie przesuszona skore co wedlug lekarki bylo atopowym - lecz nigdy nie bylo zadnych strupkow czy ranek saczacych sie jak wlasnie przy atopowym, do tego aj nigdy nie bylam na rzadnej diecie i od samego poczatku jadlam nabial pomidory ryby itd)
w ogole mysle ze niepotrzebnie faszeruje ja codziennie zyrtekiem :confused: ale mam go jeszce podawac przy wprowadzaniu tych silnych alergenow

a tak w ogole to smaruje jej to miejsce bepanthenem i dalej podaje cielecine by sie upewnic (zalecenie lekarki)kupy sa bez zmian to miejsce sie poprawia i tak sie zastanawiam czy moze to nie od mroziku czy slonca

dziewczyny a mnie wczoraj nawiedzila po polsku polozna srodowiskowa
zalecila
*dawac malej juz wszystko co my jemy nie za ostro nie za slono
*nie dawac jej slodkiego do picia najlepiej tylko wode gasi pragnienie nie niszczy mleczakow
*odstawic po skonczeniu roku butle do karmienia a podac niekapek do mleka
*i co mnie zdziwilo a moj maz jest jak najbardziej za wprowadzic po skonczeniu roku fresh milk czyli zwykle mleko kazala wysoko tluszczowe i podawac witaminy ktore dostane w moim GP
sama nie wiem co z tym mlekiem :confused:
a co wy dajecie maluchom do picia:confused:

kasiula - wbrew wszelkim opiniom mnie też korci zwykłe krowie mleko - może to głupie :confused:
jak robi tę mieszankę to aż mnie wzdraga - śmierdzi to i to jest dopiero sama chemia, same sztucznie przetworzone składniki !!!!

z drugiej strony wszyscy piszą o podawaniu jogurtów naturalnych, białych i żółtych serów - a one są ze zwykłego mleka - gdzie tu więc logika?

myślę że jeszcze w tym roku zacznę podawać zwykłe mleko

reklama
no wlasnie z tym mleczkeim to tez zamieszanie sie robi. z jednej strony podajemy to co koga wymienila a z drugiej nie wolno wprowadzac jeszcze glownego skladnieka tych samych produktow ktore nasze dzieci juz znaja. :confused: :baffled:
jak bede na szczep. po skonczeniu roczku to sie spytam. ale kiedys jak Bartek chorowal to przy podawaniu antybiot. lekarka zapytala czy daje mu do picia kakao (zeby rozrobic w czym lek) powiedzialm ze nie, tylko modyf. to byla troszke zdziwiona ale nic nie mowila wiecej.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry