reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Ivka a masło i przetwory mleczne już normalnie podajesz? W chałce zapewne krowie mleko jest. Maja która na gluten dobrze reaguje na drożdżówkę z mlekiem w środku brzydko zareagowała. Teściowa piecze taką prawie bez cukru (teść diabetyk) więc jako nisko cukrowy produkt daliśmy posmakować i po kilku godzinach reakcja była. Co dziwniejsze na twaróg i masło reakcji alergicznej brak.

to wychodzi z tego ze ja zla matka jestem ;) antos jak kaszy mannej nie zje rano i wieczor to taki jest krzyk ze obled a biszkopty to sklepiwe najlepszenie wspomne o kaszance :) ale chlebek raczej ble

Ja podałam Antosiowi Chrupaczki , kefir i jogurt naturalny:-) :-) :-) nic się złego nie działo.:-D :-D poprawiły się za to kupki..dzieki jogurtowi. Dajemy także kaszki pszenne i Małemu smakuja :-) bardzo

Ivka a masło i przetwory mleczne już normalnie podajesz? W chałce zapewne krowie mleko jest. Maja która na gluten dobrze reaguje na drożdżówkę z mlekiem w środku brzydko zareagowała. Teściowa piecze taką prawie bez cukru (teść diabetyk) więc jako nisko cukrowy produkt daliśmy posmakować i po kilku godzinach reakcja była. Co dziwniejsze na twaróg i masło reakcji alergicznej brak.

Masło jemy od końca 7m-ca, ostatnio doszedł jogurt naturalny bez cukru i biały serek - nie ma z nimi żadnego problemu.

u nas ostatnio pojawil sie serek bialy i zolty w jadlospisie. zolty pycha a bialy taki sobie. numerem jeden sa mandarynki (Paula az sie trzesie jak je widzi) i babany jedzone wlasnymi zabkami a nie jakas tam papka:-D poza tym kasza jeczmnienna z sosikiem mniam mniam. czekam juz z niecierpliwoscia pierwszych urodzinek zeby zaserwowac rybke:tak:

jezeli chodzi o cukier to przeciez jest w soczkach,herbatkach deserkach....
i tak sie go nie uniknie

jogurcik jada,buleczke maslana tez
nie lubi jajecznicy za to uwielbia paste jajeczna
serek bialy i zolty jest bleeeee

dzis jadl rosolek z lanymi klusewczkami i pychotka paszczke otwieral jak szalony:tak:co mame niejadka bardzo bardzo cieszy

no i w malej glowce sie cos pokrecilo wyciaga z buzi kawalki jedzenia typu ryz kasza i jak cos zostanie w buzce a tak ladnie jadl a teraz wyciaga wszysto co nie jest papka:eek:moze z ciekawosci bo potem z powrotem pakuje

a rybke od kiedy mozna?bo ja netu nie mialam i przeczytalam w poradniku ze w 9 miesiacu?
my rybke mamy za soba
bylo ok tzn nie za bardzo dobra ale nic po niej nie bylo

a miod od kiedy?
bo tu widzialam jako dodatek do kaszki od 6 m-ca

Ja czytałam że miód mozna dawać dopiero po ukończeniu 12 miesięcy...bo ponoć ma jakies bakterie które mogą zaszkodzić maluszkowi (zdziwiłam się troszkę):-) :-) :-)

Kelts, my rybke podajemy juz od miesiaca, bo tu mowia zeby dawac od 9 miesiaca i nie bylo zadnych problemow! Miodu faktycznie nie mozna, ze wzgledu na toksyny, ktore moga spowodowac botulizm niemowlecy! Gluten Ella dostaje od 7 miesiaca.
Jogurty sa mniam, ale ser bialy srednio! Jajka fuj w kazdej postaci!

reklama
Sylwia nie wiem jak Ty, ale kupuję soczki i deserki bez dodatku cukru i bardzo na to zwracam uwagę.

Co do herbatek to Szymon je pija bardzo rozcieńczone, więc cukru tam jest pewnie minimalna ilość.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry