reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

dokladnie! jak wierzyc lekarzom we wszystkim?
do tej na rejonie chodze tylko po to by miec badania czy szczepienia za darmo choc i tak za niektore place ale ile sie na tych wizytach naslucham - czego nie moge dawac jeszcze a co juz moge jakbym jej sluchala to :Lenka chyba jadlaby tylko cycka i jablko z marchewka :-D :laugh2: :laugh2:
a skad jestescie?? ze sa u was calkiem inne plany zywienia

reklama
Mieszkamy w Irlandii! I faktycznie zupelnie inne nawyki zywieniowe dla dzieciaczkow! Bardziej "odwazne". Niektore fajne niektore nie, wiec wybieramy co lepsze z obu kultur;-) Czasem musze stopowac tesciowa (jest Irlandka), bo chetnie by nakarmila juz Elle boczkiem lub dala czekolady:-D :-D . Ale jest fajna babka i sie nie gniewa, i szanuje moje zdanie!:tak:

Emcia a jakie jogurty podajesz malej?? ja jak narazie podaje owoce z jogurtem albo twarozkiem ze sloiczka.

co mozna zrobic zeby maluch zjadl jako:confused: :confused: probowalam juz w roznych postaciach w zupce , z maselkiem jajecznice ale nic nie chce przejsc , a moze poprostu selinci nie smakuje :confused: i powinnam sprobowac znowu za ok miesiac :confused:

Asia, tu mozna kupic jogurty dla dzieci powyzej 6 miesiaca i sa naprawde ok sa to tzw. organic czyli bez zadnych swinstw i dodatkow. No i nie sa naladowane cukrem. Ale zanim je odkrylam, dawalam zwykly jogurt z owocami ze sloiczka. Wyprobowalam sama kilka jogurtow naturalnych i wybralam najdelikatniejszy w smaku. Twarozek tez kupuje zwykly i dodaje owocow bo danonkom itp. nie bardzo wierze!
Co do jajka to moja lekarka mowila, ze niektore dzieci po prostu nienawidza i tyle. Nawet potrafia zwymiotowac np. godzine pozniej i czesto rodzice mysla, ze to uczulenie! Sprobuj za jakis czas. Ella na twardo np. w zupce nie ruszy ale jajecznice z maselkiem na parze uwielbia.

Dziekuje emcia:-) co do danonkow to tez czytalam ze wcale nie sa takie zdrowe, ja staram sie podawac selince jak na razie tylko zdrowe jak najmniej przetworzone rzeczy

Mam pytanie do mam ktore karmia swoje dzieciaczki czy podajecie jeszcze dodatkowo mleko modyfikowane np w kaszkach :confused:

jak robicie jajecznice na parze? Cos mi nie wyszlo z ta para ( cale jajko przykleilo sie do miseczki) i ostanio robilam na patelni.

Co do podawania jajka to ostatnio Patrys zjadl zmiksowane ze slodkiem ziemniakiem ze sloiczka.

reklama
Asia ja nie podaję bo po prostu Mateuszek nie lubi kaszki ale gdyby lubił to raz dziennie dawałabym kaszkę :happy:
Pozdrawiam

Do góry