reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

u nas mleko jest o 6 rano i wieczorem na kolacje, jak jemy chlebek to juz mleka nie daje ok.9 rano. ale jesli nie ma kanapeczek to w to miejsce dajemy mleczko.
chlebek/bulke smaruje tylko serkirm topionym, narazie z innymi rzeczmi jeszcze nie probowalam

reklama
Ja pare dni temu skonczylam karmic. Karmilam 9,5 miecha. Ale nastąpil kryzys i po mleku.
Teraz u nas jest tak:
rano butla po obudzeniu. Potem spi ze 2, 3 h. :-)
Potem zupka moejje roboty
podwieczorek to deserek i miśkopt
spanko 2h ;-)
kolacja kasza
spanko
Czasem chrupka skrobnie w międzyczasie. I to cale jego jedzenie.
To mu wystarcza. Zresztą grubasek jest wiec nie bede w niego pakowac.

o kurcze Osinko a ja Jaskowi "zywe " banany daje od 6 miesiaca!
Ja tez nie daje malemu mleka przez dzien. Mamy problem- bo po danonkach ujawnila sie Jaskowi skaza bialkowa- w szczegolnosci widac to na policzkach-wiec musimy zupelnie odstawic nabial-tak wiec Jas ma diete owocowo-warzywna plus do tego moje mleko, ale tylko w nocy.

Milla witaj w klubie niekarmiących - ja też kilka dni temu skończyłam karmienie. Mateusz woli butlę. Jego jadłospis wygląda następująco:Rano po przebudzeniu - butla mleka Bebiko 2 - 250 mlZa 3 godziny kaszka Bobovita - jakieś 180 mlObiadek - 190 ml - przeważnie sama mu gotuję ale zawsze mam w pogotowiu jakiś słoiczekDeserek - 150 mlPrzed snem - butla Bebiko 2R - 250 mlCzasem jeszce gdzieś w międzyczasie chrapnie frutapurę i chrupki kukurydzianeTeraz dostaje też kromkę chleba dziennie. mówię Wam żarłok z niego niesamowity. Jakbym mu dawała dwa razy tyte też pewnie by zjadł:))))))

Robie enter a ten głupi komp mi tego nie oddziela - mam cały czas błąd na stronie. Co sie dzieje???????????????????

lolcia, no to pieknie Twoj maluszek zjada, a powiedz mi jak podajesz mu bebiko 2r to z jakiego smoczka? bo wlasnie sie zastanawiam czy nie zaczne przed snem Lolowi tez 2r podawac, a noz widelec zmieni to cos w jego nocnym spaniu

jagódka jest najgrubszym dzieckiem na BB,a w porównaniu z waszymi dziećmi je mało
8 00-120 mleka NAN2
12 00-deserek 100ml
15 00- ok 2-4 łyżki obiadu lub żółtko, lub frutapurę
17 00- koktajl mleczny gerbera
19 00 150 -190 mleka NAN2
pomiędzy rozcieńczone soczki, w razie ochoty skubie wafel ryżowy....niestety nienawidzi obiadów,zup, mięsa...najchętniej jadłaby tylko owoce, no ewentualnie żółtko, marchewkę lub dynię...

jak Was czytam to już też zupełnie nie wiem jak z tym karmieniem ????:confused: :dry:

w sumie to ile mleka powinno dziennie wypić dziecko ?
ja jeszcze karmię piersią wieczorem, w nocy i rano, oprócz tego Maks wypija jeszcze 2 razy po 120 ml. sztucznego i zjada kaszkę - to tyle z mlecznych posiłków - to wystarczy ???

chlebek też bym chętnie wprowadziła ale nie wiem kiedy bo Maks rano je tarte jabłuszko, potem pije mleczko i śpi do południa, a potem to już obiadek :confused: :confused: no chyba że po spacerku :confused:

ech już nic nie wiem

a może któraś z Was ma taki przykładowy jadłospis z jakiejś książki ???

U nas jest tak:

8 - 180 mleka
10 - 180 mleka, choć zacznę mu chyba dawać jako pierwsze mleko kaszkę, bo po całej nocy chyba jest bardzo głodny.
13-14 - duży obiadek
16 - 180 mleka
18 - miseczka kleiku kukurydzianego z owocami, przeważnie objętościowo jest to 100 ml kleiku + słoiczkek owoców (ostatnio zaczęłam mu trzeć zwykłe owoce)
19:30 - 210 półpłynnej kaszki podawanej przez smoczek.

No i w międzyczasie cały czas przegryza chrupki kukurydziane.

Jakoś tak dużo tych posiłków mi wychodzi....

reklama
A u nas jest tak:

ok.4 mleko (jeszcze moje więc nie wiem ile)

8:30, 9 śniadanko (kaszka na gęsto na 100ml wody, lub kromeczka bułki z masłem lub danonek)

11 210ml mleka

ok. 13 100ml bobofruta

ok. 15 może i obiadek ( o ile jest dobry humorek)

ok. 16 jak nie zje jakiegoś obiadu to znowu mleko (210ml)

ok. 17:30 owoce (surowy banan lub jabłko albo słoiczki)

ok. 20 moje mleko

Sporo chyba tego, ale najbaedziej wkurza mnie brak chęci na obaidki. Dziś jej zupę dałam po trzech łyżeczkach stwierdziła, że beeeee, no to jako dobra majtka ugotowałam jej ryż z jabłkiem i znowu trzy łyżeczki i beeeeee no i ją olałam

A co do mleka to do wczoraj dawałam jej takie objętości Bebilonu2, ale próbuję ją przestawić na inne i jak do tej pory to wypija mi mniej Nan2R bo ok. 150ml. A dziś w sklepie przeczytałam, że mogę już podawać Nan3:-)

Do góry