reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Frotka74- a ja właśnie niedawno w Bobofrutach odkryłam cukier...:-(
a na klarownym z BoboVity pisze, ze nie jest dosładzany :confused:
Zaczynam powoli podejrzewać, że cukier jest wszędzie, czy piszą czy nie...:wściekła/y:

reklama
mokkate marchwiowo-jabłkowo-bananowy i bananowo-winogronowy z bobofruta są bez cukru, pozostałe z cukrem

mokkate marchwiowo-jabłkowo-bananowy i bananowo-winogronowy z bobofruta są bez cukru, pozostałe z cukrem
Na szczęśćie mój mały toleruje tylko te dwa smaki, innych nie chce :tak:
Dziś na spacerze wypił naraz 200ml :szok: Byłam w szoku bo dopiero trzeci raz dałam soczek bo dotychczas gardził jakimkolwiek piciem, taki z niego cycoholik :-p
Pozdrawiam

A ja dalej próbuję ale nic z tego- Iga nie pije. Z butelki już nic nie wypiła przez 3 tygodnie :( z niekapka- praktycznie nic. Z kubeczka bez szans a na łyżeczkę ja chyba nie mam cierpliwości...ale pewnie spróbuję,,,

A U NAS ZUIA CORAZ CZESCIEJ I WIECEJ ZACZYNA PIC. PIJE Z NIEKAPKA BO Z BUTELKI NIE CHCE. A CZY DAJECIE SWOIM DZIECIACZKOM HERBATNIKI???? MOJA zUZA JE UWIELBIA

Dzsiaj byłam u lekarki z małą i zapytałam od kiedy można podawac Danonki i np. ser biały.
I usłyszałam, że już mogę "śmiało" podawać, jeśli dziecko nie miało wcześniej objawów skazy mlecznej.:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
Jestem w szoku, bo wszędzie piszą, że dopiero za miesiąc mogę zacząć wprowadzać jogurty, twarożki i białko jajka. :szok:

Maga- zastanowi się jak mi szok minie.;-) ;-) ;-)
Ale napisze czemu mnie to tak dziwi.Otóż ta sama pani doktor, prawie 10 lat temu, kazała mi nie podawać Danonków, bo uczulały Darię(i to nie jeden czy dwa, tylko po jakimś czasie wyszo uczulenie)
Stwierdziła wtedy, że lepiej mam jej dawać zwykłye serki, bo zawierają mniej uczulających substancji...:tak:

wiecie co??? Ja ostatnio mam potrzebe zdania się na własnego "czuja". Bardzo długo nie zaglądałam na ten wątek i nie wiem, co mogę dawać Karoli, a czego nie, więc włączam "czuja" i jak otwiera gebulę jak my coś jemy, to zawsze coś jej wpadnie. Wczoraj dałam Karoli makaronu... łatwo się wślizgnął do brzuszka. Koza zachwycona :-)

I tu chyba Was zaszokuję (chyba,ze ktos mnie uprzedził), ale wczoraj moja córka spróbowała mandarynek... Zakochała się w ich smaku, chyba przypomniałam jej czasy gdy była w brzuchu i mandarynek miała pod dostatkiem :-)

reklama
Maks tez czesto dostaje cos z naszego talerza:-)
ale i tak najchetniej je mleko i kaszke
owoce chwilowo oddstawilam bo zauwarzyłam,że po nich buzia brzydsza:-( próbuje nowe warzywa ale na wiekszośc się krzywi, dziś była proba z burakami, nie przeszło..

Do góry