reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

wlasnie o te makaroniki tez chcialam zapytac :-)

ostatnio znalazlam przepis na lane kluseczki (ale to na modyfikowanym mleczku) i na biszkopciki bezglutenowe, dzis kupuje produkty i bedziemy pichcic ;-)

reklama
Kasianka pediatra powiedziała, że spokojnie mogę już podawać maluszkowi wodę mineralną bez gotowania. Po otwarciu butelkę koniecznie trzymać w lodówce i zużyć najpóźniej na drugi dzień. Ten brak gotowania był dobry, jak Ł. miał rotawirusa i musiałam non-stop podawać mu coś do picia.

Ja kupuję amarantusa od dłuższego czasu, wsypuję go do gorącej wody, robi się wtedy mięciutki, po przestudzeniu dodaję mieszankę i świeży sok z żurawiny, zagęszczam Nutritonem, mały się zajada... Polecam!

Amarantus posiada szczególne wysokie walory odżywcze i zdrowotne:
- wysoka zawartość białka o wartości przewyższającej białko mleka
- nienasycone kwasy tłuszczowe ważne w zmniejszaniu ryzyka rozwoju miażdżycy i chorób serca
- tokotrienole i włókno strawne obniżające poziom cholesterolu
- duża zawartość skwalenu opóźniającego procesy starzenia się organizmu
- niefermentujące włókno spożywcze obniżające ryzyko występowania chorób nowotworowych
- dwukrotnie więcej błonnika niż otręby owsiane
- duża zawartość cennych żywieniowo składników mineralnych takich jak żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas oraz znaczna zawartość wit. z grupy B oraz wit. A, E i C
- nie zawiera glutenu, może więc być cennym składnikiem diety dzieci chorych na celiakię

A kiedy można podawać danonki??? Iga wczoraj o mało nie wyskoczyła z siebie jak siostra jej dała trochę jogurtu jabłkowego :-D jescze nigdy nie widziałam żeby jej coś tak smakowało...jako że nie je mieszanki, a moje mleczko też już nie zawsze, to może te danonki????

Kasianka, wydaje mi się, że w danonkach jest bardzo duża zawartość cukru i raczej nie zalecają dzieciom zbyt dużej ilości tych serków, ale może coś się zmieniło w tym temacie
może inne dziewczyny się wypowiedzą

czytałam ostatnio na lutówkach że danonki to nic dobrego, jak odgrzebię ten temat to wkleję coś

znalazłam posta, w którym dziewczyny pisały że dzwoniły do koncernu danone i tam mówili, że ich produkty są dla dzieci powyżej trzech lat

Kasianka, wydaje mi się, że w danonkach jest bardzo duża zawartość cukru i raczej nie zalecają dzieciom zbyt dużej ilości tych serków, ale może coś się zmieniło w tym temacie
może inne dziewczyny się wypowiedzą

Mam sąsiadkę, która wprost zapycha swoje dziecko danonkami (sama jest lekarzem, jej mąż też) i jest zadowolona z tego, że dziecko chętnie je zjada. Ja szczerze mówiąc jestem zszokowana, bo wg mnie to sama chemia i właśnie mnóstwo cukru.

Moim zdaniem już lepiej dać dziecko dobry jogurt naturalny zmieszany ze słoiczkowymi owockami.

Wg mojej lekarki nabiał m.in. jogurty, białe serki można zacząć wprowadzać po skończeniu 10m-ca, a najbezpieczniej po ukończeniu roczku.

reklama
dzięki dziewczyny !! strasznie głupia ze mnie mamusia :-D znalazłam kilka wypowiedzi na temat danonków..ale jestem tak zmartwiona tym że Giga nie chce jeść, że widok jej rzucającej się na jedzenie chyba mi chwilowo rozum odebrał..po prostu ucieszyłam się że ona chce coś jeść !!!

chyba muszę spróbować z mieszanką...

Do góry