reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

a jakie herbatki dajecie dzidzolkom?? ostanio chciałam zrobić kolejne podejście do jakiegoś piciu (Iga nie pije nic :() ale wszystkie herbatki na które spojrzałam były słodzone.
pewnie jestem przewrażliwiona ale nie chcę z cukrem jej dawać.boję się o zęby. tym bardziej że jej tak wcześnie wyszły, więc irracjonalnie myślę że również psuć się zaczną wcześnie..

reklama
podejrzewam ze jesli robi sie te herbatki tak jak to poleca producent nic nie powinno sie dziac,
ja daje
jablko z melisa, uspokajajaca, ziolowa, dzika roza z czyms tam, i na przeziebienie jak trzeba,

ja praktycznie cały czas daję malinową z dzika różą (Hipp).
Kasianka też boję się o zęby ale np, soki tez zawierają naturalny cukier, który może niszczyć zęby. Jeśli dziecko bawiłoby się smokiem z napojem to myślę że zęby szybko mogą się popsuć, ale w przypadku zwykłego napicia się raczej od razu nie polecą;-) A wody to mój syn pić nie chce

Ja robiłam 2 podejścia z buraczkiem i niestety narazie maluszkowi nie posmakowało. Zrobiłam zatem przerwę.

Jeśli chodzi o gazy, to stawiam na jabłuszko. Wiem po sobie - mam chory żołądek i najlepiej się czuję, jak zjem tylko 1 jabłuszko. Jak więcej, to choruję :sick: :sick: :sick:

Narazie nie dosalam i nie dosladzam obiadkow maluszka. Herbatki to HIPP jabłko + melisa, herbatka na przeziębienie, i ta z różą + malina. I oczywiście woda Żywiec, szczególnie nocą.

zrobiłam dziś zapas makaronów bezglutenowych. kupiłam świderki, ugotuję i dam Pitkowi do łapki do jedzenia - zobaczymy jak zareaguje

reklama
W sumie to pytanie z herbatkami było na wyrost- Iga i tak nie chce pić- ani herbatek ani soczków..no i wogóle przestała pić moje mleko z butli :(:( mam nadzieję że jej organizm jakoś to reguluje i że się nie odwodni..
a wodę mineralną to oczywiście gotowaną????

Ja ugotowałam pierwszą zupkę..i zamroziłam trochę bo Idze bardzo smakowała. A jak długo trzymacie zupy zamrożone??? bo chętnie bym sobie zrobiła zapas zup różnego rodzaju...

Do góry