reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Ja musze ponowic proby dawania Brianowi obiadkow z kawalkami ryzu i warzyw bo ostatnio to nie mogl przelknac i na wymioty go bralo wiec jutro kupujemy nastepny sloiczek no a jesli nie to chyba zaczne gotowac:tak:

reklama
no kusi mnie ta rybka ale nie wiem:baffled:, największe mam obawy co do tego gdzie dostać dobrą i świeżą rybkę - to naprawdę jest problem.

a co do gotowania to robię tak - najpierw podaję Maksowi obiadek ze słoiczka z jakimś nowym składnikiem - jak jest ok i mu smakuje - to z tych samych porduktów sama coś kombinuję:-)

bardzo mu smakowała marchwiowa z ryżem i rosołek z ryżem ze słoiczka - to mu ugotowałam sama ryż z marchewką:-)

Maksiokowi ostatnio 1 słoiczek to maławo:baffled:

koga i juana czy mogłybyście podać przepisy (dokładne ;-)) na wasze dania.
koga ryżyk z marchewką i jabłuszkiem. czy solisz ryżyk? Jaka ilośc?
juana na banana z płatkami na wodzie.
Ja ledwo coś gotuję dla Miłoszka i jestem ciekawa wszystkich nowych przepisów ;) z góry wielkie dzięki :)

moja zupka warzywna smakowala :-) Selinka zjadla caly sloczek i w dodatku slicznie otwierala buziaczka :-) strasznie sie ciesze bo zniej sie zrobil taki niejadek

co do ryby to chyba za wczesnie :confused: ja czytalam ostatnio zeby podawac dzieciom wszystko w takiej kolejnosci jak podaja lekarze poniewaz zaladek dzieciaczka dopiero sie rozwija i powinno sie go powoli przyzwyczajac do roznych produktow :confused: :confused:

a czy ktos robil juz kisielek owocowy dla dzieciaczka :confused: ja dzisiaj chce sprobowac :happy:

Oskar obraził się na mleko i nie przyjmuje go w dzień. Wieczorem, w nocy i nad ranem owszem. A w dzień ? Kanapki z szynką i serem, twarożek z cukrem i żółtkiem, obiady (takie same jak my) - oczywiście z rozsądkiem, bo fasoli i grocu mu nie podajemy :-) . Skonsultowałam to z pediatrą i powiedział, ze jeśli chłopku nic nie jest to nie widzi żadnych przeciwskazań.

Jasne, że podaję - najczęściej ten z takich "bułkowatych", taki dmuchany, ale jak nie mam innego akurat w domu to też daję zwykły.
Oskar mimo, że ząbków nie ma to świetnie sobie radzi. Normalnie duma mnie rozpiera :-)

reklama
Mama Boo no to swietnie:-) czasami tez podam Brianowi chlebek ale w malych ilosciach doslownie pare malych gryzkow no bo jak jem on sam sie dopomina wiec co mamz robic i nic mu nie jest odpukac:happy:

Do góry