reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

U nas dalej pierś jest numerem jeden :eek: Nawet jak Muszek zje obiadek to za godzinę musi dostać cyca. Daję mu co około 3 godziny ale wiem, że wytrzyma dłużej bez jedzenia. Jak wyzdrowieje, to zacznę wydłużać odstępy między posiłkami na 4 godziny, bo na dzień dzisiejszy wychodzi mi w dzień 6 razy cycuch a w nocy to czasem nie zliczę :baffled:
Pozdrawiam

reklama
Bardzo dziekuje za odpowiedzi :-)

Selinka dostaje cyc 5 razy dziennie i 1-2 w nocy i dotychczas bylo ok, ale ostatnio zauwazylam ze moje piersi nie rabia sie twarde a jak selinka ssie to nie slysze jak przelyka /wczesniej slyszalam/ i wydaje mi sie ze sie nie najada . Wczoraj dalam jej po cycusiu butelke z mlekiem 100ml i wszystko wypila nie dalo jej sie oderwac od butli. Nie wiem co mam robic :confused:

Nasz schemad dnia wyglada tak:
7 cyc
9 cyc + kleik+ 2-3 lyz owocow
12.30 obiadek + cyc
16 cyc owoce + kleik
18.30 cyc

+ 1-2 karmienia nocne

U nas jak jest nie smiksowane jedzonko tez wystepuje odruch wymiotny i jak tu podawac inaczej :confused:

Osinko- a co podajesz Agacie na kolacje?

Patrząc na Wasze schematy zywienia widzę, że się źle wyraziłam. Przez 1 karmienie w nocy miałam na myśli to o 3. Bo o 21 i 24 to obowiązkowo pierś. :-)
Ja tez wszystko miksuję, bo tak jak u Asi jeszcze odruch wymiotny. Ale staram się żeby kilka małych grudek było..:)

u nas juz nie ma problemu z polykaniem wiekszych rzeczy. choc przyzwyczajenie do tego trwalo jakies 2 tyg. na poczatku kupowalam te zupki z grudkami i miksowalam troszke, zeby mniejsze te grudeczki byly i jakos szlo :tak: :-) teraz to juz bez oporow zajadamy wszystkie zupki od 7 mies. :happy:

Zuzia: ja jogurtów jeszcze nie podaję
Zupek już nie miksuję, tylko ugniatam widelcem. I od ponad miesiąca Mateusz dostaje tylko zupki ugotowane przeze mnie i baaardzo mu smakują ( warzywka z działeczki więc bezpieczne).

AniaM - nasz edzieci już są duże - bardzo niebezpiecznie jest mielić w blenderze bo potem isę przyzwyczjaja i nie chca jeść gniecionych lub kawałków.
w blenderze tylko mielkę mięsko - bo mamy brak ząbkó (jednym nic nie pogryzie)ale jak tylko będzie miał 8 ząbków to i miesko będzie krojone na mini kawałki.
azik Mateusz ma właśnie te 8 zęballi :-) więc miąsko kroję na drobniutkie kawałki

Jak czytam ile i co Wasze dzieci jedzą to chyba mam niejadka w domu. U nas jest tak:

ok.19:30 cyc i potem kaszka pitna ok. 100ml (ale zdarza się, że wypije i 200ml)

ok. 1, 2 cyc

ok. 5 cyc i takie popijanie do 7 (albo i bez popijania)

9 owoce

11, 12 180ml Bebilon2

ok. 16 cyc lub (rzadko) obiadek

niekiedy zdarza się nam zje4ść wieczorkeim jakieś jabłko lub banana. I w trakcie obiadu rodziców to też podjada.

A nt. piersi z kurczaka to pani dr zabroniła, bo stwierdziła, że Młodej mogą piersi rosnąć, bo są tak faszerowane hormonami. A poradziła cielęcinę, indyka lub królika

reklama
Do góry