reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Ja Ellci gotuje raz na 10 dni i zamrazam! wlasnie ugotowalam zupki 3 rozne: 1.Marchewka, slodkie ziemniaki, kalafior, kabaczek;
2. Marchewka, slodkie ziemniaki, brokuly, fasolka szparagowa;
3. Marchewka, slodkie ziemniaki, buraczki.
Uzywam slodkich ziemniakow (batatow) zamiast zwyklych ziemniakow bo sa latwiej strawne i maja wiecej witamin no i sa slodkie, co Ella uwielbia (tu sa ogolnie dostepne i nie drogie).
Ella zdecydowanie woli moje zupki i zjada ich wiecej. :-D:-D:-D
Oprocz tego robie jej mus jablkowy lub jablkowo-gruszkowy i tez zamrazam w pojemniczkach od lodu i wyjmuje po kilka kostek. (Surowego jablka nie rusza a mus uwielbia):-):-)

reklama
Ja Jaskowi gotuje codziennie-na razie wszystko bezmiesne bo Maly na miesko kreci nosem-tez myslalam nad kupnem krolika -ale nie mam nikogo znajomego hodujacego kroliki a z fermy kroliczej sie troche boje.

Moje dziecko nie chce pić niczego ani z butelki ani z niekapka, łyżeczką też połowę wypluwa :elvis: :no: Co mam robić, nie toleruje niczego, ani soczków ani herbatek o wodzie nie wspomnę :-(
Pozdrawiam

Moje dziecko nie chce pić niczego ani z butelki ani z niekapka, łyżeczką też połowę wypluwa :elvis: :no: Co mam robić, nie toleruje niczego, ani soczków ani herbatek o wodzie nie wspomnę :-(
Pozdrawiam
moj patryk tez nie pije ani z butelki ani z niekapka......no i stwierdzilam ze jak nie chce to mu nie bede wciskała herbatek ani soczkow na sile-jedynie czasami daje mu w butelce albo niekapku troszeczke soczku a on łyknie 2 razy albo i nie ...........stwierdzilam ze moze sam kiedys sprobuje i bedzie pil.............

acha sprobuj bobasowi dac pic przez slomke albo z malutkiego kubeczka (ja mam taki kieliszek z bardzo grubego szkla ) u mnie dziala w obydwu przypadkach:):tak: :tak: ;-)

moje dziecie je wylacznie moje zupki.sloiczkow nie tknie!ostatnio jak sprobowalam jej podac to z wielka laska zjadla pol malego sloiczka zupki. deserki tez sa fujjj.ale np roztarty widelcem banan pycha i dzis wciela calkiem spory.
tak na marginesie to nawet moj pies nie chce konczyc po paulince sliczkow a normalnie zjada wszystko.dziwne

reklama
No z tym piciem to i ja mam straszny klopot juz nie wiem co robic, bo Ella ma straszne zaparcia i mysle ze to przez to!! Daje jej sliwki z jablkiem i inne owoce 2-3 razy dziennie ale nic nie pomaga! Co tu robic? Dzis sie poplakalam jak widzialam ze tak sie strasznie meczy i nic:no::no::-:)-:)-:)-(

Do góry