reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Fajnie, że możeci gotować maluszkom. Ja się boję warzyw z placu...


Mam pytanko dot. chrupek kukurydzianych. Dajecie takie zwykłe czy jakieś specjalne dla dzieci?
 
reklama
Ja też daję zwykłe bezglutenowe flipsy, ale na początku przygody z nimi Szymon miał straszne zaparcia - aż płakał przy robieniu kupki. Moja rada: dawać max 2-3 chrupki i dużo popijać przy ich zjadaniu.

Odkryłam makaron bezglutenowy bezmleczny i bezjajeczny świderki, który rozrabniam robotem i mieszam z masełkiem - Szymon strasznie to lubi.

Fajnym zastępstwem dla chrupek kukurydzianych są bezglutenowe i bezcukrowe sucharki. Rozpływają się w buzi i nie ma ryzyka zakrztuszenia się. No i po nich zaparć nie było.
 
reklama
Maggusia ja dodaję trochę soli a czasem nawet szczyptę kucharka. Pewnie wszystkie mnie teraz zjecie za to, ale nei daję dużo. Dla delikatnego maku i nic Oskarkowi nie jest.
 
Do góry