reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Dziś dałam Muszkowi jabłko - krzywił się :sick: Jak mu podałam kolejną łyżeczkę to najpierw zacisnął ustka, potem otworzył w wielkim uśmiechu a jak już mu włożyłam łyżeczkę w ziapkę to z jeszcze większym uśmiechem wszystko wypuścił na brodę :eek: Z kolejną łyżeczką było to samo. Jutro znów spróbuję dać ale może kupię innej firmy, bo teraz dałam gerbera a dla mnie to pychota :-D Marcheweczkę jadł dużo ładniej :happy:
Pozdrawiam

reklama
Ja też zauważyłam, że Oskar cosik mniej je - mleko owszem, ale zupki bleeeeee. Zdziwiłam się, ale widzę, że nie jest sam :-) .
Teraz jak miałam od czwartku wolne to Oskar prawie codziennie nie chciał jeść papek to dawałam mu jeszcze danonka jeśli np. mało zjadł - a to wcinał az mu uszy chodziły :-D .
A co do kalafiora to ja dałam Oskarowi papkę z niego i z brokułów i było oik. Ale w zasadzie to trzeba próbować, bo inaczej się nie dowiemy co naszym maluchom szkodzi a co nie.

Majeczka oprocz mleczka wciaga juz calego sloiczka owocow,w poludnie podjada zupke jazynowa z mieskiem(warzywka sama gotuje na parze,a miesko ze sloiczka) i na kolacje cala miche z kaszka zrobiona z 120 ml mleka.Dobry ma apetyt,nie mam watpliwosci :-) :-D

benita to naprawde dobry apetyt :-)

ja wlasnie na podwieczork zrobilam Selince platki owsiane z jabluszkiem i przy jedzonku zamknely jej sie oczka i zasnela tylko otwierala buziaczka do jedzenia wygladalo to przecudnie:-) pierwszy raz nam sie tak zdazylo

Ja dalam dzis Branowi dynie z ryzem ze sloiczka na cieplo i zjadl:-)
stwierdzam ze zloiczki z warzywami i miesne chyba bede podawac na cieplo wtedy zajada:eek:

Asia i Tereska a jak podgrzewacie :confused:bo ja daje sloiczek do goracej wody i czekam az stanie sie jedzonko cieple gdzies to wyczytalam ze ak powinno sie robic:eek:

tez tak czasami robie .......a jak sie spiesze to wkladam na kilka sekund do mikrofali .............podobno nie powinno sie tak podgrzewac(moj maz mnie zawsze opieprza:)):wściekła/y: ...ale to chodzi tylko o sloiczki a ja kupuje mojemu szkrabowi dania i owocki gerbera w takich malych plastikowych pojemniczkachi tam na opakowaniu pisze ze mozna...nawet jest instrukcja podgrzewania wiec;-) ;-)

reklama
Do góry