reklama
tereskaa
Mamusie Marcowe '06
dziewczyny wlasnie przeczytalam artykuł na temat słoiczkow.........
https://www.babyboom.pl/niemowleta/..._czyli_o_gotowym_jedzonku_dla_niemowlaka.html
pamietam jak ostatnio polemizowałyśmy na temat zupek i słoiczków dlatego moze niektórym z nas on pomoże w decyzji
https://www.babyboom.pl/niemowleta/..._czyli_o_gotowym_jedzonku_dla_niemowlaka.html
pamietam jak ostatnio polemizowałyśmy na temat zupek i słoiczków dlatego moze niektórym z nas on pomoże w decyzji
tereskaa
Mamusie Marcowe '06
ja osobiscie prawie codziennie pisze na forum BB ...............ale na stronie glownej juz bardzo dawno nie bylam .............
a tam mozna bardzo fajne rzeczy poczytac
a tam mozna bardzo fajne rzeczy poczytac
tereskaa
Mamusie Marcowe '06
pytia z tego co widze to np gerber ma w kazdym kraju inny zestaw no moze te podstawowe jak np jabluszko czy banan sie powtarzaja.........a spowodowane jest to tym ze kazdy kraj ma swoje potrawy i te pozniejsze dania sloiczkowe sa do tego dostosowywaneNo proszę, nie miałam pojęcia, że te słoiczkowe zestawy aż tak się różnią w poszczególnych krajach. A mówi się, że mamy globalizację, hmmm....
Tutaj w usa ja np nie spotkam zupki pomidorowej itp chyba ze w polskim sklepie sloiczki z polski.......sa za to w sloiczkach inne dania np makaron z serem,warzywa ze stekiem ..........
lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
Asia ja też zwracam uwagę na to czy w deserkach jest cukier czy nie. Zauważyłam że dodają go do hippa i bobofruta. Ja najczęsciej kubuję gerbera i bobovitę.ja tez podaje Selince tylko sloiczki , staram sie dokladnie czytac skla i nie dawac jej nic co zawiera cukier a czesto saczki i deserki sa dosladzane
Zaczęłam gotować zupki dla synka. Wczoraj był ziemniak, marchewka, pietruszka, seler i miesko z kurczaka. Pyycha Teraz muszę pokombinować z brokułami i kalafiorem (kalafior chyba już można?)
kalafior chyba mozna ale ja bym poczekala jeszcze z kalofiorem bo ja np mam wzdecia po kalafiorze a nie chce zeby Selinke bolal brzuszek
ja mieszkam w Niemczech i Selinka najbardziej lubi hippa i deserki nie sa slodzone za to maja kilka procent kleiku ryzowego co wzbogaca deserek i Selinka bardzo je lubi:-)
ja mieszkam w Niemczech i Selinka najbardziej lubi hippa i deserki nie sa slodzone za to maja kilka procent kleiku ryzowego co wzbogaca deserek i Selinka bardzo je lubi:-)
Zuzia24
Fanka BB :)
a czy wasze dzieci tez jakos teraz mniej jedza??? moja Zuza o kaszkach nie chce slyszec a zupke to tez czasem zje a czasem to wrzeszczy jak chce jej dac
reklama
lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
mój głodomorek je wszystko:-) Ale pamiętam że jak wracałam do pracy i zaczęłam mu dawać kaszki na mleku to od razu odwracał głowę. Kilka razy robiłam podejście i teraz już je lubi. Codziennie rano i wieczorem zjada ok. 180 ml dosyć gęstej kaszy (rano inny i wieczorem inny smak)a czy wasze dzieci tez jakos teraz mniej jedza??? moja Zuza o kaszkach nie chce slyszec a zupke to tez czasem zje a czasem to wrzeszczy jak chce jej dac
Podziel się: