reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

maggusia u mnie tez nie ma typowych zupek:-( ....sa ale od pozniejszych miesiecy ............sa natomiast mieszanki roznych warzyw np sweet potatoes and corn ...czy tez garden vegetables i ja to mieszam sobie z mieskiem tez z sloiczka -turkey&turkey gravy lub chicken&chicken gravy czy tez ham and ham gravy.....sa tez tzv dania gotowe np chicken &rice dinner...lub vegetable chicken dinner i wiele innych te akurat sa z gerbera...........tak wiec jakąś zupke da sie z tych rzeczy przygotowac:-) :tak:

reklama
No proszę, nie miałam pojęcia, że te słoiczkowe zestawy aż tak się różnią w poszczególnych krajach. A mówi się, że mamy globalizację, hmmm....

Ja się przymierzam do gotowania zupek Jasiowi (a raczej babcia się przymierza, bo mnie jakoś do kuchniowej pipraczki nie ciągnie). Jasiowi już mały słoiczek zupki nie wystarcza, a te duże kosztują ponad 4 zł za sztukę, zaczynam te koszty odczuwać :(

Ja na początek zamierzam podawać jedzonko ze słoiczków a później może będę sama gotować. Ale podobnie mówiłam z pampersami: na początek pieluchy jednorazowe a po kilku miesiącach tetrowe, bo to pewnie taniej wyjdzie. Ani razu do tej pory moje dziecko nie miało na pupie tetry :no: Jednak wygodnicka jestem :zawstydzona/y:
Pozdrawiam

Ja na początek zamierzam podawać jedzonko ze słoiczków a później może będę sama gotować. Ale podobnie mówiłam z pampersami: na początek pieluchy jednorazowe a po kilku miesiącach tetrowe, bo to pewnie taniej wyjdzie. Ani razu do tej pory moje dziecko nie miało na pupie tetry :no: Jednak wygodnicka jestem :zawstydzona/y:
Pozdrawiam

nie ty jedna;-) :-)

Ja swojej gwieździe gotuję, bo słoiczkowych obiadków nie je ... Ale moich już też nie, za to równo wcina zestaw z mojego obiadu...;-)

dziewczyny a czy to mozliwe zeby dziecko mialo uczulenie na biszkopt???
wczoraj tesciowa opychala emile jak bylam u dentysty a jak wrocilam miala cala czerwopna buzke ale za jakas godzine jej to zeszlo:confused:

tak sie dopiero doczytalam. kasiula pewnie to ten gluten, poprostu za szybko wprowadzacie go do diety i brzuszek malutkiem go nie toleruje. mozesz za jakis czas dodac pokruszonego biszkopta do jabluszka np, albo innego deserku. wtedy mozna dac troszeczke, i obserwuj mala jak nic sie nie bedzie dzialo to znaczy ze juz mozna podawc

Madziu dokładnie to samo mi powiedziala doktorka
bo w sumie nawet nie wiem ile tesciowa w nia tego wcisnela
a pani doktor kazala dodoac do czegos i podalam jej z danonkiem i nic nie bylo

ch_aga co do tetry to nigdy nie bylam przekonana do jej zakladania nic do mnie nie przemawialo i zostala pieluchy jednorazowe
co do gotowania musze cos wykombinowac emi na dzis :confused:

w tej ksiazce kucharskiej dkla niemowlat jest przepis na kisiel i w nim mączka ziemniaczana czy to zwykła maka ziemniaczana??? czy cio:confused:

reklama
Do góry