reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Maggusia nie koniecznie musi byc za maly na nie jedzenie w nocy! Ella nie je w nocy od momentu gdy skonczyla 5 TYGODNI i jak zje ok. 8 tak spi do 6. Czasem sie obudzi to jej dam cyca ale ona wcale nie budzi sie z glodu tylko jak juz sie obudzi to chce sie poprzytulac do cyca! I tez pytalam lekarzy czy to ok i mowili zeby Bogu dziekowac a nie sie zamartwiac!

Ewcia ale mi chodzilo o to ze jak chce dziecko jesc to sie mu daje!a nie eksperymentuje lekarka powiedziala mi ze jak chce to trzeba mu dac!
A jesli sam sie nie budzi na jedzenie to juz inna sprawa.:eek:

reklama
Takie jabluszka to pychota!
Ja ostatnio starlam z gruszka malcowi to az go dlawilo na wymioty no i nie wiem czemu:confused:
Tak sobie mysle ze moze nie mial ochoty bo dzis podalam mu ze sloiczka jabluszko z morela i zajadal pieknie:-)

Kjujik Igor jest za maly na nie jedzenie w nocy bo dzieci sie budza po to ze sa glodne mozna przeciez mleko zmienic na nastepne podasz mu przed spaniem i moze nie bedzie chcial jesc w nocy a jesli chce i budzi sie po to tzn ze musisz mu je podac.Po drugie slyszalam ze po roku mozna cos takiego testowac na dzieciach(ale i tak to wczesnie) pytalam sie dzis lekarki bo troche mnie zaciekawil twoj post.
:eek:
magusia Igorek nie zabardzo chce jadac w nocy od urodzenia nocki cale przesypial bardzo rzadko co sie w nocy budzil ja tez konsultowalam sie z lekarzem powiedzial zeby w nocy jak sie obudzi dac popic dzidziusiowi tym bardziej ze wypije 20ml i spi dalej ale juz trzech specjalistow potwierdzilo to zeby dziecko tak przestawiac zeby nie jadlo w nocy nawet godziny stopniowo przesowac zeby przespalo jak najdluzej noc. Wiec tak jak swiat dlugi i szeroki lekarze ilu ich jest kazdy ma inna opinie :-)

magusia Igorek nie zabardzo chce jadac w nocy od urodzenia nocki cale przesypial bardzo rzadko co sie w nocy budzil ja tez konsultowalam sie z lekarzem powiedzial zeby w nocy jak sie obudzi dac popic dzidziusiowi tym bardziej ze wypije 20ml i spi dalej ale juz trzech specjalistow potwierdzilo to zeby dziecko tak przestawiac zeby nie jadlo w nocy nawet godziny stopniowo przesowac zeby przespalo jak najdluzej noc. Wiec tak jak swiat dlugi i szeroki lekarze ilu ich jest kazdy ma inna opinie :-)

Kjujik aha to ok myslalam poprostu ze ty nie chcesz dawac Igorkowi jedzenia w nocy:szok: dlatego bylam ciekawa czy go tak przestawiasz juz teraz a on taki mlodziutki a jesli nie jadl to ok :-)dzieki za wyjasnienie wlasnie to dla mnie troszke bylo dziwne hehe.

Ja kupilam Brianowi jogurciki truskwakowe od 4 miesiaca i tak dzis ladnie je zajadal ze naprawde bylam zadowolona:-)chyba wrocil mu apetyt:eek:
Zaopatrzylam sie tez w nowa papeczke wolowinke z ziemniakami i duzo warzyw zobaczymy czy zje;-)podam mu na obiad:happy:

co do niejedzenia w nocy: to mam nakaz od lekarki pilnowac by bartek zjadl po 6-7 godzinach od wieczornego karmienia. a tak a propo nowych rzeczy: to my sami miksujemy juz bartkowi bananki :) a dzis zjadl swoja pierwsza chrupke kukurydziana :D pod czujnym okiem mamusi ;) ostatnio tez gotowalismy mu zupke jarzynowa z kurczakiem i wrzucilismy kawalek brokula :)

reklama
a ja dziś startuję z buraczkiem - zobaczymy co Krzymek na to :)
poza tym młody je już zupki z :
-marchewką
-brokułami
-pietruszką
-selerem
-porem
-ziemniakiem
-piersią z kurczaka

na widok czerwonego opakowania od Flipsów trzęsą mu się ręce :) - zjada 2,3 sztuki i jest cały obklejony kukurydzą :)

Do góry