reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Maggusia nie koniecznie musi byc za maly na nie jedzenie w nocy! Ella nie je w nocy od momentu gdy skonczyla 5 TYGODNI i jak zje ok. 8 tak spi do 6. Czasem sie obudzi to jej dam cyca ale ona wcale nie budzi sie z glodu tylko jak juz sie obudzi to chce sie poprzytulac do cyca! I tez pytalam lekarzy czy to ok i mowili zeby Bogu dziekowac a nie sie zamartwiac!

Ewcia ale mi chodzilo o to ze jak chce dziecko jesc to sie mu daje!a nie eksperymentuje lekarka powiedziala mi ze jak chce to trzeba mu dac!
A jesli sam sie nie budzi na jedzenie to juz inna sprawa.:eek:

reklama
Takie jabluszka to pychota!
Ja ostatnio starlam z gruszka malcowi to az go dlawilo na wymioty no i nie wiem czemu:confused:
Tak sobie mysle ze moze nie mial ochoty bo dzis podalam mu ze sloiczka jabluszko z morela i zajadal pieknie:-)

Kjujik Igor jest za maly na nie jedzenie w nocy bo dzieci sie budza po to ze sa glodne mozna przeciez mleko zmienic na nastepne podasz mu przed spaniem i moze nie bedzie chcial jesc w nocy a jesli chce i budzi sie po to tzn ze musisz mu je podac.Po drugie slyszalam ze po roku mozna cos takiego testowac na dzieciach(ale i tak to wczesnie) pytalam sie dzis lekarki bo troche mnie zaciekawil twoj post.
:eek:
magusia Igorek nie zabardzo chce jadac w nocy od urodzenia nocki cale przesypial bardzo rzadko co sie w nocy budzil ja tez konsultowalam sie z lekarzem powiedzial zeby w nocy jak sie obudzi dac popic dzidziusiowi tym bardziej ze wypije 20ml i spi dalej ale juz trzech specjalistow potwierdzilo to zeby dziecko tak przestawiac zeby nie jadlo w nocy nawet godziny stopniowo przesowac zeby przespalo jak najdluzej noc. Wiec tak jak swiat dlugi i szeroki lekarze ilu ich jest kazdy ma inna opinie :-)

magusia Igorek nie zabardzo chce jadac w nocy od urodzenia nocki cale przesypial bardzo rzadko co sie w nocy budzil ja tez konsultowalam sie z lekarzem powiedzial zeby w nocy jak sie obudzi dac popic dzidziusiowi tym bardziej ze wypije 20ml i spi dalej ale juz trzech specjalistow potwierdzilo to zeby dziecko tak przestawiac zeby nie jadlo w nocy nawet godziny stopniowo przesowac zeby przespalo jak najdluzej noc. Wiec tak jak swiat dlugi i szeroki lekarze ilu ich jest kazdy ma inna opinie :-)

Kjujik aha to ok myslalam poprostu ze ty nie chcesz dawac Igorkowi jedzenia w nocy:szok: dlatego bylam ciekawa czy go tak przestawiasz juz teraz a on taki mlodziutki a jesli nie jadl to ok :-)dzieki za wyjasnienie wlasnie to dla mnie troszke bylo dziwne hehe.

Ja kupilam Brianowi jogurciki truskwakowe od 4 miesiaca i tak dzis ladnie je zajadal ze naprawde bylam zadowolona:-)chyba wrocil mu apetyt:eek:
Zaopatrzylam sie tez w nowa papeczke wolowinke z ziemniakami i duzo warzyw zobaczymy czy zje;-)podam mu na obiad:happy:

co do niejedzenia w nocy: to mam nakaz od lekarki pilnowac by bartek zjadl po 6-7 godzinach od wieczornego karmienia. a tak a propo nowych rzeczy: to my sami miksujemy juz bartkowi bananki :) a dzis zjadl swoja pierwsza chrupke kukurydziana :D pod czujnym okiem mamusi ;) ostatnio tez gotowalismy mu zupke jarzynowa z kurczakiem i wrzucilismy kawalek brokula :)

reklama
a ja dziś startuję z buraczkiem - zobaczymy co Krzymek na to :)
poza tym młody je już zupki z :
-marchewką
-brokułami
-pietruszką
-selerem
-porem
-ziemniakiem
-piersią z kurczaka

na widok czerwonego opakowania od Flipsów trzęsą mu się ręce :) - zjada 2,3 sztuki i jest cały obklejony kukurydzą :)

Do góry