reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Mój młody buntuje się na mleko i jego kombinache. Kaszka jest bee, mleko trzeba wypluć im dalej tym lepiej. I jak tak nie chce jeść mleka to deserek wcina aż mu się uszy trzęsą i obiadek tez jest dobry :no:
Agawa moja psiapsióła miała to samo z córką i wiem, ze tylko w nocy jej podawała mleko. Tylko nie wiem jak to było w dzień - moze zapytaj lekarza ?

reklama
U nas nie ma takiego problemu, ale czytalam ze bardzo jest niezdrowe przyzwyczajenie dziecka do nocnego jedzenia im jest oczywiscie starsze, poniewaz uklad pokarmowy powinnien odpoczywac a tak jest obciazany nawet w nocy . Poza tym prowadzi to do zaburzen w jedzeniu i potem czesto starsze dzieci wstaja w nocy cos zjesc iciezko je od trego oduczyc.

my juz od 2 tygodni nie podajemy Igiemu jedzenia w nocy jak sie obudzi to herbatki popije czy soczku trzeba bylo troszke cierpliwosci ale sie udalo juz nawet nie prosi o jedzenie nawet rzadko sie w nocy przebudza przesypia nam cale ale sie troszke przy tym napracowalismy zeby go do tego przyzwyczaic.
Dziewczyny podalam malemu sloiczek moreli niby od 4 miesiaca a wymiotowal mi strasznie? Czy morele sa slabo przyswajalne?

U nas też morele smakują. Miłek wymiotował po brokułach gerbera i szpinaku z ziemniakiem hipka. Myślę, że to zależy od upodobań smakowych naszych maluszków :) jak coś nie smakuje to bleee bunt :-D
Mam pytanie do mam słoiczkowo-piersiowych: jaką ilość słoiczka podajecie na jeden obiadek??? Cały czy może pół?? Mój Miłek coś kiepsko przybiera na wadze, ja mam już bardzo mało pokarmu i myslę że może za mało mu podaję słoiczka. Teraz daję ok. połowę lub 3/4.

inkaa moje dziecie wcina czasem nawet 2 sloiczki a nawet 250 ml zupki ugotowanej przeze mnie bo juz w koncu jest starsza i potrzebuje wiecej energii. mysle ze bez wyrzutow suminia powinnas podac mu wiecej:-)

Kamil zjada cały obiadek - duży od 7 miesiąca w słoiczku jest około 190 g. jak dawałąm mniejszy to chciał więcej jak nie miałam zupki to dawałam deser. 3/4 słoiczka na 6 miechów ti wg mojego synka duuużo za mało. Mamaboo idziemy do lekarza 4 padziernika to zapytam a niestety Kamyk je w nocy o 12 nawet 210 ml potrafi zjeść mleka a potem przerwa do 9 rano czyli przerwe robi jeszcze tylko poprzestawiać godziny musze. Jak raz przeciągłam to nie chciał nic jeść do 2 po południu :wściekła/y:

my juz od 2 tygodni nie podajemy Igiemu jedzenia w nocy jak sie obudzi to herbatki popije czy soczku trzeba bylo troszke cierpliwosci ale sie udalo juz nawet nie prosi o jedzenie nawet rzadko sie w nocy przebudza przesypia nam cale ale sie troszke przy tym napracowalismy zeby go do tego przyzwyczaic.
Dziewczyny podalam malemu sloiczek moreli niby od 4 miesiaca a wymiotowal mi strasznie? Czy morele sa slabo przyswajalne?

Kjujik Igor jest za maly na nie jedzenie w nocy bo dzieci sie budza po to ze sa glodne mozna przeciez mleko zmienic na nastepne podasz mu przed spaniem i moze nie bedzie chcial jesc w nocy a jesli chce i budzi sie po to tzn ze musisz mu je podac.Po drugie slyszalam ze po roku mozna cos takiego testowac na dzieciach(ale i tak to wczesnie) pytalam sie dzis lekarki bo troche mnie zaciekawil twoj post.
:eek:

U nas nie ma takiego problemu, ale czytalam ze bardzo jest niezdrowe przyzwyczajenie dziecka do nocnego jedzenia im jest oczywiscie starsze, poniewaz uklad pokarmowy powinnien odpoczywac a tak jest obciazany nawet w nocy . Poza tym prowadzi to do zaburzen w jedzeniu i potem czesto starsze dzieci wstaja w nocy cos zjesc iciezko je od trego oduczyc.

Asia wlasnie ale im jest starsze z tym sie zgodze;-)

reklama
Kjujik Igor jest za maly na nie jedzenie w nocy bo dzieci sie budza po to ze sa glodne mozna przeciez mleko zmienic na nastepne podasz mu przed spaniem i moze nie bedzie chcial jesc w nocy a jesli chce i budzi sie po to tzn ze musisz mu je podac.Po drugie slyszalam ze po roku mozna cos takiego testowac na dzieciach(ale i tak to wczesnie) pytalam sie dzis lekarki bo troche mnie zaciekawil twoj post.
:eek:

Maggusia nie koniecznie musi byc za maly na nie jedzenie w nocy! Ella nie je w nocy od momentu gdy skonczyla 5 TYGODNI i jak zje ok. 8 tak spi do 6. Czasem sie obudzi to jej dam cyca ale ona wcale nie budzi sie z glodu tylko jak juz sie obudzi to chce sie poprzytulac do cyca! I tez pytalam lekarzy czy to ok i mowili zeby Bogu dziekowac a nie sie zamartwiac!

Do góry