reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Milla pisze:
Kasiula nie słuchaj Twojej tesiowej.

co do tego nie mam kłopotu zxrobie to bez problemu ;D

Maggusia kiedys widzialam i nawet dalam emi taki ryzowy deserek nie pamietam jak to sie nazywalo kaszka manna albo jakis puding smakowalo jej tylko teraz nie moge tego nigdzie znalesc

reklama
Mój Mateusz nie lubi kaszek z torebki na sztucznym mleku, jedyne co mu przechodzi to kaszka hippa ze słoiczka. Nazywa się "przysmak na dobranoc" i jest do wyboru albo jabłko-gruszka albo z bananami. Jets jeden minus - kosztuje ponad 4 złote za słoiczek 190 g.
A co do kaszek z torebki to zjada tylko ryżową z bobovity bez mleka do przyrządzenia na wodzie z owocami leśnymi

ja daje trzy miarki ( te które są do odmierzania mleka modyfikowanego) na 150ml
ale nie podaje kaszki na noc tylko na "drugie śniadanie" raz dziennie

ja daje trzy miarki mleka i trzy miarki kaszki ryzowej na 90ml. mleka i tak na kolacje. ale ostatnio moja Glisda nie chce cos jesc tej kaszki. moje jej sie przejadla???

Dziewczyny troszke posluchalam waszych rad i poczytalam postow i kupilam dzis papke hippa jablkowo borowkowa wiec moze papki z tej firmy bardziej mu posmakuja ;)
Kupilam tez jego ulubione czyli puding ryzowy i dalej bede probowac jabluszko za pare dni wiec tez sie w taka zaopatrzylam :)
Dokupilam tez papke Mother recipe bananowo jablkowa(nie wiem czy taka firma jest w pl)ale jakos tak ta nazwa mnie przekonala bo to tak zwiazane z Mama a co mamine to najlepsze! :)
Wiec nadal bede probowac zeby Brian zaczol jesc papki ;)
Jak narazie dalam siana z kurczakami itp czyli z tym co nie lubi w sumie to chcialam cos kupic z Hippa ale same owoce byly w sklepie z takich jedzonek za pare ni pojde kupic i znow sprobujemy z miesnymi daniami ::)

a MOJEMU MłODEMU WYSKOCZYłY bąvle na twarzy, nie swędzące i albo to uczulenie albo komary - mnie pogryzły może i jego tez. Czekam do jutra jak co to lekarz

reklama
Dzis Brian zjadl caly sloiczek Hippa jabluszko z borwkami HURA! i wyobrazcie sobie ze za pare minut wypil jeszcze mleko pol butelki ::)

Wczoraj dalam mu posmakowac takiego"prawdziwego mieska" ale zajadal!chyba woli takie od sloiczkow.

Do góry