reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Leika pocieszyłaś mnie trochę, i to chyba prawda, że przez ząbki, pić nie chce, a wypijała małą butlę soczku do tej pory, no i jak po kąpaniu zrobiłam mleko do flasi (cycek już absolutnie-NIE, drze się niemiłosiernie i na koniec gryzie:-() to też nie piła, ale jak dosypałam kaszki i gęste było, to jak za starych dobrych czasów brakło;-)
no i druga rzecz, kaszle, a właściwie się krztusi, ale tylko jak leży na płasko i jak przysypia, w innej pozycji w ogóle nie kaszle
cały weekend będę obserwować czy to prawda....

reklama
falabala 1 albo mozesz tez sprobowac zmiejszyc ilosci. Na przyklad zacznij od dwoch malutkich lyzeczek na dzien i powoli stopniowo zwiekszaj jesli nie zobaczysz problemow z kupka. Ja tak mialam po kleiku i podzialalo, aha i trzeba tez sporo dziecko przepajac wtedy. Herbatki ulatwiajace pragnienie sa swietne.

Leika pocieszyłaś mnie trochę, i to chyba prawda, że przez ząbki, pić nie chce, a wypijała małą butlę soczku do tej pory, no i jak po kąpaniu zrobiłam mleko do flasi (cycek już absolutnie-NIE, drze się niemiłosiernie i na koniec gryzie:-() to też nie piła, ale jak dosypałam kaszki i gęste było, to jak za starych dobrych czasów brakło;-)
no i druga rzecz, kaszle, a właściwie się krztusi, ale tylko jak leży na płasko i jak przysypia, w innej pozycji w ogóle nie kaszle
cały weekend będę obserwować czy to prawda....

Bedyta, teraz twoja mała sie bardzo ślini(tak mi mówła pediatra) i jak leży na płasko to ślinka jej ścieka na tylna ściane gardła i dla tego sie krztusi bo jej to przeszkadza,u mojej małej przynajmniej tak było a [o paru dniach wykluły się 2 zębicha:tak:

dziewczyny a ile (tak średnio) wypijaja wasze dizeciaki płynów??? bo po wprowadzeniu stałych posiłków nalezałoby dziecikom podawać więcej piciu- prawda? moja julka to pije sok jabłkowy- ale mniej wiecej ok 50-60 ml na dobę- nie wiem czy to nie zamało- bo kupki ma strasznie gęste...

Ewa, Piotrus bardzo rzadko pije soczki- przestaly mu smakowac. Po obiadku daje mu popic mleczkiem. Czasem oproznia obie piersi, glodomor! :-)

Ewa_ll ja malemu zawsze podaje herbatke po deserku czy obiadku i zazwyczaj wypija okolo 75 ml po kazdym posilku, czasem jednak tylko 25ml. To zalezy od tego jakie geste bylo jedzenie. Srednio dziennie dopija okolo 100ml herbatki. Soczki mu nie za bardzo smakuja.

Ewa nic się nie martw, Juleczka wie ile potrzebuje:-D jak nie chce więcej to widocznie jej starcza, moja Alka spija małą butlę soczku tak z godzinkę po zupce, a ona wszystko gęste lubi...
hurrrrra!! dzisiaj już jadła normalne ilości, nawet kaszkę po kąpaniu wtrąbiła w ilości 180ml, a nie jak ostatnimi dniami po 80ml mleka, chyba wraca wszystko do normy:-D zobaczymy jak jutro z jedzeniem będzie...

reklama
A Sara praktycznie w ogole nie pije dodatkowych plynow - przeciez na sile nie bede jej dawac. Siki ma jasne, kupka tez ma ok konsystencje, wiec chyba wiele nie potrzebuje.

Pisalam juz na samopoczuciu, ze Sara zjadla dzisiaj na obiad 2 sloiczki po 150g!!! :szok: :szok: :szok: Jestemw szoku gdzie ona to miesci!!??

Bedyta, 180 ml kaszki! Niezle! Sara najwyzej 80-90 ml zje takiej na b. gesto lyzeczka, o butelce nie ma mowy.

Dziewczyny, a herbatki to z jakiej firmy najlepiej? Moze to Sarce zasmakuje.

Do góry