reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Nakupiłam różnych dań w słoiczkach i będę podawać. Na razie same warzywka i zupki, porem warzywka z mięskiem. Nie zaryzykuję gotowania i podawania marchewki ze sklepu. Jeszcze nie teraz. Mam też kleik ryżowy (dziś na noc zadebiutuje) i kaszkę bananową.

Dziewczyny, jak dajecie sztuczne mleko to z czym mieszacie: z przegotowaną kranówką czy mineralną?

Mada gratulacje dla Ami - zuch dziewczynka :-)

reklama
A ja Sarze daje normalna kranowe (ale u nas w gorach jest niezla) i gotuje ja w czajniku elektrycznym, w ktorym sami wode sobie gotujemy. Wyrodna matka ze mnie ;-)

Sandra nie przejmuj się, ja też daje kranówe, oczywiscie przegotowana ale mamy dobra wode..
Ami dzisiaj zjadła 90ml bananowej kaszki!!!!!!!!!!! oby tak dalej oczywiście nie obyło się bez zabawiania jej ale najwazniejsze że zjadła:-) a kaszka nawet wylądowała w uchu :-D

jutro próba generalna malinowej:-)

Do mamus karmiących: ile razy dziennie podajecie dodatkowe posiłki i w jakiej ilości???

A ja Sarze daje normalna kranowe (ale u nas w gorach jest niezla) i gotuje ja w czajniku elektrycznym, w ktorym sami wode sobie gotujemy. Wyrodna matka ze mnie ;-)

Sandra wcale nie wyrodna matka z Ciebie, ja tez wczesniej gotowalam kranowe, ale u nas nie ma tak dobrej wody i musialam ja w garnuszku gotowac pare minnut, za mi sie znudzilo i przerzucilam sie na mineralna

leniwa matka ze mnie:tak:

Mada, po 4 miesiącu podawałam małemu słoiczek jakiejś nowości raz w tygodniu. Teraz, odkąd skończył 5 miesiąc - dostaje raz dziennie coś innego niż cyc :-)

reklama
Redaktorka, moj Piotrus tez jest tylko na cycu. :-) Zebralam juz pokazna kolekcje kaszek i sloiczkow, ale na razie czekaja. Od czasu do czsu daje tylko malemu troche soku marchewkowego (za rada pani doktor), bo ma tendencje do rzadkich kupek, ale z wprowadzeniem czegos na stale jeszcze poczekam. Moge sobie na to pozwolic, bo na razie nie ide do pracy. Jak dawalismy Piotrusiowi cos do sprobowania, to krzywil sie okropnie. Poczekam, az Dziewczyny wszystko przetestuja. ;-)

Do góry