reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Ratunku!

Wczoraj przez caly dzien wypila 2 butelki mleka, zjadla kromke chleba z szynka, ze kesy nalesnika ze szpinakiem, 2 lyzeczki Danonka i ze 4 kawalki pieczonego schabu :baffled:

ee... to nie tak tragicznie- jakby nie patrzeć, trochę kalorii złapała:-p:-p może po prostu ząbki jej wychodzą...

karoo- niezła ta twoja jagodzianka:-D:-D:-D

Karoo to fladra czy tilapia? ja nie znam sie na rybach i w sumie nie wiem czy one sa chude. Wiem ze napewno morskie i to u nas taki najpopularniszy wybor, jeszccze losos ale ja slyszalam ze ona ma w sobie rtec (mercury to chyba rtec)

W sumie z tego co czytalam to tilapia jest ryba slodkowodna, ale jesli jej miesko jest chude (popytaj osob, ktore jadly) to moglabys przygotowac Patowi. Natomiast fladra jest bardzo smaczna, ale jej miesko nie jest za specjalnie chude - chociaz jakos ociekajace tluszczem tez nie ;-) a do tego bardzo smaczne - lubie znacznie bardziej niz dorsza, wiec mysle, ze moglabys Patowi podac!! Z tlustych ryb ;-) jak ktos lubi to ja polecam halibuta - pyyyycha!! no ale to niekoniecznie dla naszych maluchow...

kurcze Karoo to tlusta ryba to taka co zniej duzo tluszczu kapie po smazeniu?? U nas jest taka ryba co sie nazywa SCOD (lub cod) i ona jest taka biala i bardzo platkowa w konsystencji i raczej "sucha" nie znam jej polskiej nazwy, ale z Twoich opisow Karoo to ona by sie wydawla najlepsze. Dam znac jak zrobie... wiesz co dolaczam zdjecie tej ryby to moze Ty wiesz czy to nie polska panga.

Domiska u nas lekarka mowila zeby uwazac na lososia szczegolnie tego hodowlanego, bo ma duzo sztucznych barwnikow i mercury w sobie a dla dzieci nie zdrowe, zreszta w ciazy tez mi zakazala gin jesc ta rybe.

Pange widywalam tylko w formie fileta, wiec nie mam pojecia, ale moge Ci powiedziec, ze Panga to inaczej sum rekini chodowany i tuczony sztucznie :-) a ze zdjec jakie widzialam to panga wyglada zupelnie inaczej niz ta rybka na zdjeciach.

reklama
Karoo, a to Ci Jagodzianka ma upodobania :-D Swietna jest- wie juz czego chce dziewczyna :tak::-)

Wama, fajna fotka :-D;-) A co do ryb to ja Sarze dawalam narazie tylko lososia i pstraga. A tak to je rybke w formie dan ze sloiczkow.

Aaa, mojemu dziecku wrocil apetyt, ale oczywiscie nie na to co ja bym chciala, zeby jadla :-p Wcina Danonki, mleczne kanapki, parowy, miecho, Misiowy Ogrodek i pije mleko, ale kaszki na slodko nie bardzo. Kupilam jej ta z Bobovity z sucharkami, o ktorej pisalyscie, ale musialam sie wczoraj niezle nameczyc, zeby wciela pol miseczki :blink:

Do góry