reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Sandra, ja kupuje po prostu twarozek homogenizowany, waniliowy albo owocowy, mala bardzo lubi, codziennie zjada jednego, wczesniej kupowalam danonki, ale sie nie najadala, a teraz daje Danio albo Maluty i jest ok.

A z tym mlekiem to oczywiscie uzywam zalaczonej miarki, ale chcialabym wiedziec o co chodzi, bo ta ma wieksza pojemnosc, a nie chcialabym dziecku krzywdy zrobic, chyba do nich napisze po prostu...

reklama
A mozna np. kupic taki bialy ser w kawalku i rozrobic z jogurtem i dac np. koperku albo szczypiorku?
Bo nie wiem od kiedy mozna cos takiego wprowadzac.

Mysle, ze mozna spokojnie :-) ale twarozek chudy i z jogurtem naturalnym :-) Hmm, chyba tez malej taki zrobie... Albo mozesz ulatwic sobie sprawe i kupic homogenizowany nieslodzony, znaczy naturalny, sa takie, i do takiego dodac zielenine :-D

Hmm, mam pytanko do mam karmiacych NANem od jakiegos czasu. Zauwazylam jak kupilam teraz NAN3, ze miarka w tym mleku jest wieksza niz w NANie2 i 2R, a tymczasem miarka w NAN3R jest dokladnie taka sama jak w NANie2 i 2R, tez tak macie?? Bo w NAN 2 byly granatowe, w NAN 2R pomaranczowe, a ta w NAN3 jest zielona, ale w NAN 3R jest tez pomaranczowa, no i zglupialam, bo jesli daje sie tyle samo dwojek, niezaleznie czy sa z kleikiem czy bez, a w trojkach jest roznica - bo z kleikiem po staremu, a bez kleiku wiecej to ja nie rozumiem... Wytlumaczcie mi, prosze...

Karoo..ja jeszcze nie dawalm malej nan3 bo zostaly mi opakowania nan2 jaks ie skoncza to dam jej 3. ale tez zauwazylam ze z lyzeczkami cos nie tak. tak jak napisalas. w 2 byla niebiesta a 2R pomaranczowa a ja ostatnio jak kupilam 2 to byla zielona (taka wieksza) a w 2R tez zielona..nie wiem o co chodzi czy sie pomylili w jakis partiach czy co?

Asmodis, nie wiem, bo mi sie w dwojkach nie trafilo, a to opakowanie 3 to pierwsze ktore uzywam, ale wydaje mi sie, jakby to mleko tez jakies inne bylo - gramatura ta sama, ale jakby wiecej?? Bo mam opakowanie po bebiku - puszke metalowa, i ona jest 400gramowa, no i zawsze troche miejsca zostawalo od gory jak wsypalam NAN, a teraz jak wsypalam 3 to nic nie zostalo - sama nie wiem. Moze te z zielonymi lyzeczkami to juz nowe partie, czy jak?? Cos pozmieniali, tak jak Ollesia, napisala?? Ale na stronie nie znalazlam nic o tym...

Hmm, mam pytanko do mam karmiacych NANem od jakiegos czasu. Zauwazylam jak kupilam teraz NAN3, ze miarka w tym mleku jest wieksza niz w NANie2 i 2R, a tymczasem miarka w NAN3R jest dokladnie taka sama jak w NANie2 i 2R, tez tak macie?? Bo w NAN 2 byly granatowe, w NAN 2R pomaranczowe, a ta w NAN3 jest zielona, ale w NAN 3R jest tez pomaranczowa, no i zglupialam, bo jesli daje sie tyle samo dwojek, niezaleznie czy sa z kleikiem czy bez, a w trojkach jest roznica - bo z kleikiem po staremu, a bez kleiku wiecej to ja nie rozumiem... Wytlumaczcie mi, prosze...

Karoo, my tez mamy juz nan3 i z tego co zauwazylam,to nan3 ma jakby grubsze granulki, i moze dlatego wieksza miarka... nan3r jaka ma postac taka jaka nan3 czy nan2??

Nie wiem jaka ma postac nan 3, jeszcze nie rozpakowalam, ale jak tylko skonczy mi sie trojeczka to rozpakuje 3r i Ci powiem!!

reklama
Ja kupuje mlekowity, danona, laciate i maluty. Te mam wyprobowane, reszty raczej nie ruszam. Rzadko kiedy kupuje twarog, bo nie wiem, kto by znadl reszte po otwarciu, bo oboje z mezem lubimy albo taki z rzodkiewka (a nie ma komu zrobic) albo w nalesnikach (a nie ma komu zrobic) wiec wyrzucam ponad polowe po sniadaniu Jagody. Zawsze biore serki homo, naturalne albo waniliowe i dodaje pietruche, albo koperek, albo wszystko na raz, troszke drobniutko posiekanego szczypiorku, albo bazylke, a na slodko to owoce - swieze albo z kompotu.

Do góry