Czesc dziewczyny Czesto do Was tu zagladam, ale nie mam za wiele czasu na pisanie...a poza tym boje sie uzaleznic hihi Lenya dla Ciebie duze podziekowanie ode mnie i mojego Pawelka bo dzięki Twojej radzie o mieszaniu papek z tymi grubo krojonymi juz wsuwa te od 9 miesiaca))) (i juz nie musze nawet mieszac wiec jeszcze raz wielkie dzieki)) :-)Pozdrowionka dla Was wszystkich
reklama
co zaś do uzależnienia... bb wciąga jak narkotyki
zgadzam ssię w 100%
dzis kompletnie nie miałam pomysłu na obiadek dla julki wiec jej ugotowałam makaron rurki, polałam "sosem" (czyt. zupka jarzynową z indykiem gerberka) i mała wcinała aż jej sie uszy trzęsły... ostatno podobny numer zrobiłam z kasza kus kus;-);-) szybki pomysł na treściwy obiadek
a dzis mała zjadła na deser pół jogurtu naturalnego z bananem i ... łyżeczką cukru...czy jej smakowało- trudno powiedzieć, bo minke miała niewyraźćną...w każdym razie nie grymasiła
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
co do roznicy miedzy sloiczkami naszymi a zagranicznymi, to tesc, ktory jest rolnikiem, mowil,ze te wszystkie reklamy sloiczkowego zarcia to lekka przesada
mial na mysli specjalnie selekcjonowane warzywa. jego znajomy oddawal warzywa do gerbera i kubusia, i mowil, ze brali wszystko jak leci, czy stare czy zgnile i pakowali do jednego worka a powszechnie wiadomo,ze kazdy certyfikat mozna sobie kupic....
aaa i wiecie, co rolnicy robia...wlewaja acze do mleka aby mialo jakies tam parametry wieksze i badania nic nie wykazuja....niedlugo na[rawde bedziemy swiecic w ciemnosciach.....
mial na mysli specjalnie selekcjonowane warzywa. jego znajomy oddawal warzywa do gerbera i kubusia, i mowil, ze brali wszystko jak leci, czy stare czy zgnile i pakowali do jednego worka a powszechnie wiadomo,ze kazdy certyfikat mozna sobie kupic....
aaa i wiecie, co rolnicy robia...wlewaja acze do mleka aby mialo jakies tam parametry wieksze i badania nic nie wykazuja....niedlugo na[rawde bedziemy swiecic w ciemnosciach.....
slimka zaglądaj częściej, dziewczyny mają świetne pomysły na różne problemy naszych dzieciaczków
ja tam jestem za rozsądkiem, gotuję Alce z warzyw kupnych i swoich, bo marcheweczka i inne już są w ogródku, ale słoiczki też jej kupuję, niech się dziołcha do chemii przyzwyczaja:-)
ja tam jestem za rozsądkiem, gotuję Alce z warzyw kupnych i swoich, bo marcheweczka i inne już są w ogródku, ale słoiczki też jej kupuję, niech się dziołcha do chemii przyzwyczaja:-)
co do roznicy miedzy sloiczkami naszymi a zagranicznymi, to tesc, ktory jest rolnikiem, mowil,ze te wszystkie reklamy sloiczkowego zarcia to lekka przesada
Redaktorka Ty jak cos napiszesz to ja dziewczyno od smiechu dziecko swoje zaraz obudze. Musze poduszka sie zaslaniac. U nas tez byla taka reklama ze niby oni sa wstanie powiedziec Ci z ktorego ogrodka jest marchewka w danym sloiczku. Swiat reklamy jest bezwzgledny. ALe o ACE do mleka to pierwsze slysze. Przeciez to tak smierdzi ze sam zapach powinno sie wyczuc. A jesli w malej ilosci to moze dziala korzystnia i " zabija bakterie w 99.99% w naszych ukladach trawiennych" mowa tu oczywiscie o tych zlych;-)
A tak na powaznie to my dalej bardzo powoli wszystko wprowadzamy. I czasami wydaje mi sie ze znow pojawia sie znikoma ilosc sluzu i wtedy znow wracamy do "bezpiecznych" produktow i tak w kolko. Po za tym Pat od ostatniego napadu alergii jakos nie chce za bardzo jesc zupek ani deserkow. On teraz najchetniej pil by tylko formule. No ale na szczescie wagowo nie traci i wszystko wydaje sie w normie. Powiedzcie mi czy wam tez zajmuje od 30 do 50 minut karmnienie dziecka 170 ml dania lub zupki? czy to tylko moje takie wybredne i powolne?
reklama
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
jak malej nie smakuje , to minuta i po posilku;-) a jak cos dobrego to sie delektuje 10 min.:-)