reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Iza - ja mam mleczno-ryżową z malinami BoboVita i jest od 4 m-ca. Może w tej Twojej kaszce jest jeszcze jakiś dodatkowy składnik:confused:

reklama
my nadal głównie na mleczku i kaszce jedziemy,mala nie jada zadnego dania sloiczkowego na tyle zeby byl to caly posilek,zje pare lyzeczek i juz!ale o wiele bardziej lubi domowe obiady, ziemniaki po prostu uwielbia,lubi tez takie zwykle jabluszka kosztelki i kluseczki lane. a od kiedy mozna dawac banana??

Jejku!!! Ale nasze szkraby maja juz bogate menu!!!
Martap banan sloiczkowy hipa jest od 4 mca ale taki surowy to niewiem? Chyba od 10??? Moze mozna zrobic tak jak jabluszko i poddusic?

Martap - Norbik je juz surowego banana od dobrych kilku tygodni. Nic mu nie jest i w dodatku jest to jego ulubiony owoc - chyba dlatego, ze slodziutki. Zaczelismy od malego kawaleczka, teraz zjada 2/3. Czesto mieszam mu razem z tartym jabluszkiem. Ja przy wyborze nowych potraw kieruje sie sloiczkami, tzn. jesli jakis skladnik w sloiczku mozna podawac od danego miesiaca, to ja przyjmuje, ze "w naturze" rowniez od tego samego wieku. Jak narazie dziala!:-)

no prosze - to moze i ja sie skusze na banana :)
a ... i chcialam dodac ze suszone sliweczki bardzo smakuja malej :) sa duuuzo lepsze nic jabluszko - moze jutro zmieszam jej razem oba owoce ??? a za 2 dni chce malej wprowadzic zupke z mieskiem - mam nadzieje ze bedzie wcinac rownie dobrze jak te jarzynowe :)

Ojejku to moja Maja to malenstwo przy waszych dzieciaczkach:((( We wtorek bylismy u lekarza i wazymy 7150 g i mierzymy tylko 66cm (ale to jakos wto niechce wiezryc bo Maja ubiera body rozmiar 80 tylko na szerokosc wszystko zaszerokie :) ) Kurcze ona taka drobniutka a juz wstaje skad ona ma tyle sily.
A my nadal jemy ta ochydna kaszke bezmleczna z bananami, no jej smakuje, jemy tez sloiczki z obiadkami, oczywiscie owoce no i najwazniejszy cycek :)))ostatnio sie buntuje jak jej go zabieram bo chce sobie jeszcze pociumciac:))) NO i jutro sprobujemy flipsow jak juz piszecie ze mozna jesc:)))

Banany - jemy,
biszkopty - lekarka zapytała się, czy karmię Jagodę piersią i jeśli tak, to mogę jej dać biszkopty, bo będzie Jagoda pod osłoną mojego mleka.
wzrost - też nie wierzę, bo stałam ostatnio z koleżanką i jej córka była wyraźnie mniejsza, a po zmierzeniu wyszło, że jest większa. Poza tym ubranka mówią same za siebie

Zuzia ta kaszka jest z Nestle, chyba wszystkie kaszki mleczno-ryzowe nestle ma od 10 miesiąca ciekawe czemu:confused: BoboVity nie kupuję bo jakoś nie spasowała mi ta firma, Karolinka dwa razy wymiotowała po deserkach więc całkowicie przeszłam na Nestle, kupuję też deserki z Hippa i Gerbera.

Bananki Karolcia jadła jak na razie słoiczkowe i jej bardzo smakowały, a jak podajecie te normalne? Zmiksowane czy zgniecione widelcem:confused: Koleżanka która ma miesiąc starszą córcie gniecie jej widelcem i małej bardzo smakują :tak:

reklama
Do góry