reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Joaśka - z tymi gruszkami to różnie, bo np. z Hippa są od 4 m-ca, a z BoboVita po 6 m-cu:baffled:. Ja wczoraj starłam małemu jabłko i połowę gruszki - zjadł i nic mu nie było. Myślę, że musisz po prostu spróbować:-)

reklama
a my zajadamy sie zupka tak mocno ze az sie dziwie :) czylu udsalo mi sie zastapic jeden posilek z piersi zupka :) a w tygodniu ch ce dodac owoce jako kolejny posilek ... mam nadzieje ze sie uda:) kaszki nadal w odstawce - za jakis czas znowu podam i zobaczymy co bedzie - moze tez kupie ta bananowa :)

Kuba zjada zupki bez problemu 200 ml, ale takiej bardzo gęstej, że łyżka stoi;-). A jabłka z bananem zjadł kiedyś około 300 ml:szok: (też na gęsto).

moja mala wczoraj zjadla sloiczek 150 ale gdyby bylo wiecej to tez by chyba zmiescila - ale my jemy zupki dopiero od tygodnia wiec mysle ze sie jeszcze rozkreci :)

a czy dajecie swoim maluszkom biszkopty bezglutenowe badz flipsy ? bo ja daje flipsy - mala smiesznie je wcina i zawsze sie cala upacka :)

Idziu - flipsy mój mały też bardzo lubi, a od kiedy ma zęby to potrafi niezły kęs ugryźć:-D. Co do biszkoptów, to pani pediatra nam zabroniła do 10 m-ca, nawet bezglutenowe, bo często jest w nich białko jaj

tez sie nad flipsami zastanawialam ale Franek tak jak Kubus potrafi juz odgryzc kes wiec zabardzo nie wiem czy dawac czy nie???
A co do zupki to u nas ida dwa sloiczki na jedno posiedzenie :szok:
nie wiem czy to nie przegiecie bo niby w tabelkach jest 150 ml ale tabelka tabelka a nasze dzieci chyba same wiedza czy maja juz dosc czy nie....

reklama
Buba - ja też na początku się bałam dawać mu flipsy, jak zobaczyłam, że odgryza taki wielki kawałek:tak:, ale on sobie doskonale z tym radzi. Jeszcze jak ostatnio byliśmy u lekarza to też o to pytałam i pediatra powiedziała, że jak najbardziej dawać. W końcu musi wiedzieć, po co ma te zęby;-)
A mierzyłaś ile to jest w ml te dwa słoiczki, bo na nich jest podane chyba w gramach:confused:

Do góry