reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

faktycznie ci tatusiow emaja pomysly :)
aj mojemu juz przy pierwszym dziecku wyperswadowalam takie pomysly i przy tym juz sie nie wyrywa; ale zupki takie jak dla doroslych to mala zajada z mila checia ... ale tez na szczecie nie pogardzi tymi ze sloiczka :)

a dzisiaj na deser mala dostalka ryz na mleku z jablkami z Hippa i musze przyznac ze byl bardzo dobry ... a dzieki ryzowi bardziek kaloryczny deser niz same owoce; chyba sama zaczne malej przygotowywac takie smakolyki :)

reklama
też dałam coś podobnego Małej w sobotę, tyle, że ryż normalny, na wodzie gotowany. A na to duszone jabłko. Pyyyycha :)
A tak na prawdę, to zrobiłam to mężowi, ale Jagoda tez chciała, to dostała, tym bardziej, że był czas na małą przekąskę ;p

Ja jestem ostatnio bardzo dumna z mojego aniołka bo wszyscy ją chwalą że tak pięknie je. Nawet zaczęła w końcu jeść zupki domowe a nie ze słoiczków. Pięknie gryzie popija i połyka i prawie nie grymasi.

Mi Maja tez nie pogardzi mamina zupa a i sloiczkowe jedzonko bardzo lubi. Wiec jak mi sie niechce jakies zupki gotowac to w szafce zawsze mam cos na czarna godzine.
No i u nas dalej uczulenie na jakis pokarm w niedziele dostala suchych plamek na nogach. No i znow zaczynamy diete eliminacyjna. Ja podejrzewam nabial i gluten :no: :no: :no: :no: Musze jej to wyeliminowac i podleczyc skore i wprowadzimy najpierw mleczko a poniej zobaczymy.
Tylko co ja mam jej dawac do jedzenie nie mam wcale pomyslow :zawstydzona/y:

woloszki - my najcześciej lecimy na sloiczkach. Dla alergików jest ich dużo, więc i dieta urozmaicona.
A z mięsem u Mai nie ma problemów? Jak nie, to przynajmniej masz więcej możliwości.
Problem z kaszkami :( bo one na mleku powinny być, chyba że dodawałabyś swojego.

Chyba już był ten adres podawany, ale go przypomnę. Może tam coś znajdziesz.

Książka kucharska dla najmłodszych

i jeszcze tutaj

Przepisy dla dzieci - eDziecko - Gazeta.pl

Woloszki Super ze Mai apetyt dopisuje!!!
Jesli podejrzewasz mleko to uwazaj na obiadki sloiczkowe bo wiekszosc z nich zawiera mleko w swoim skladzie .No i oczywiscie cielecinka do wyeliminowania.
Z Kasz to mozesz jej smialo serwowac kukurydziana,gryczana,jaglana,ryz i tapioke ktora zawiera duzo skrobi.
Z mies krolik,jagniecina,indyk.
Powodzenia w poszukiwaniu sprawcy.

reklama
co prawda nie o wprowadzaniu pokarmów, ale o śniadaniu.

Jagoda dzisiaj wstała wcześniej i w końcu udało nam się razem zjeść śniadanie :) Ależ to frajda :)

Tyle, że potem musiałam nieźle się napedałować, żeby zdążyć do pracy ;p

Do góry