reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
Ja się włąśnie dlatego cieszę, że trochę w kwietniu pobędziemy sami z niunią, bo nauczymy ją różnych rzeczy po naszemu :)

Ja siedzę w domku to zawsze jem z małym a później on je z tata o 12 na przerwie:-D a w weeckendy jemy wszyscy razem:yes: to naprawde super jak razem się je.

Dziewczyny, dostałam 2 przepisy od koleżanki. od kiedy możemy dawać naszym szkrabom całe jajka? :-) "kisiel robię z roztartego jabłuszka, ugotowanego z dwiema łyżeczkami cukru w 150 ml wody + 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobione w 50 ml wody. Budyń: 150 ml wody zagotować, zrobić kogel-mogel z 2 łyżeczek żółtka, 1 łyżeczki cukru i szczypty cukru waniliowego. Dodać to do gotującej się wody, niech się gotuje 3-5 minut. W 50 ml zimnej wody rozrobić 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i mleko (ja daję 6 miarek NAN 2). Dodać do gotującej się reszty i zamieszać. Moje dziecko wciąga z ochotą jedno i drugie, traktujemy to jako posiłek. Oba przepisy są od mojego pediatry"

Z tego co pamiętam, to całe jajo mażna dawać po 10 m-cu. Chyba że dziecko jest alergikiem, to lepiej zaczekać, aż skończy rok.

Ja pare dni temu dostalam od Bobovity paczke reklamowa z okazji pierwszych urodzin razem z poradnikiem zywieniowym. Na samym koncu ksiazeczki sa fajne przepisy. Wczoraj Kubus zjadl omlet z owocami. Baardzo mu smakowalo a sam omlet jest dziecinnie prosty do zrobienia.
Jedno jajko, lyzeczka mleka modyfikowanego ( w ksiazce oczywiscie Bebiko junior ale kazde inne tez bedzie dobre ;-) )lyzeczka plaska maki pszennej, troche masla.
Zoltko wymieszac z maka i mlekiem, bialko ubic i wymieszac pozniej razem z zoltkiem smazyc na odrobinie masla pod przykryciem i gotowe!!! Na sam koniec na omlecik wylozyc jakis deserek albo owoce i obiadek pycha!!! Polecam

Anek - dobrze, że mi przypomniałaś o tym poradniku, bo mam go od dawna, a na śmierć zapomniałam, że są tam też przepisy:zawstydzona/y:.

Zuzia mnie ten poradnik a raczej przepisy zycie uratowaly, juz nie wiedzialam co malemu robic na obiad. A tam sa fajne i szybkie sposoby np na nalesniki albo klopsiki czy tez zupke rybna.

reklama
Zuziu mi najpierw przyslali poradnik dla niemowlat jak tylko Kubus sie urodzil, a teraz przyslali drugi dla dzieci od 1 roku zycia razem z reklama Bebiko Junior

Do góry