Ja daje Dominikowi soki własnej roboty i to od dwóch miesięcy. Najpierw sok z marchewki (zaczynałam dosłownie od pół łyżeczki dziennie). Teraz dodaję jabłko, banana, gruszkę, winogrona co tam akurat mam. oczywiście owoce trzeba dokładnie myć. Mały kupnych soków nie lubi. Nic mi nie wiadomo żeby sok z marchwi był szkodliwy na wątrobę. Na pewno gotowana marchew działa zatwardzająco więc może powodować problem ze zrobieniem kupki. Z tego co wiem to surowa nie ma takiego silnego działania zatwardzającego.
Jeśli chodzi o żółtko, to nam lekarka powiedziała, że od 7mego miesiąca można wprowadzać po pół żółtka co drugi dzień. Ale u nas nikt w rodzinie nie jest alergikiem. Mały też na razie na nic nie reagował źle. Ale jeśli ktoś ma wątpliwości to zawsze lepiej zapytać lekarza.
Jeśli chodzi o żółtko, to nam lekarka powiedziała, że od 7mego miesiąca można wprowadzać po pół żółtka co drugi dzień. Ale u nas nikt w rodzinie nie jest alergikiem. Mały też na razie na nic nie reagował źle. Ale jeśli ktoś ma wątpliwości to zawsze lepiej zapytać lekarza.