reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Victor tez je surowe owoce ale na gruszke ma uczulenie,Wiec banan i jablko tylko podaje,tylko banan miksuje bo pluje jak sie ciagnie.Wygodny ten moj synus:yes:

reklama
hmmm dzieki:):)
wlansie nigdzie u nas nie widzialam tego Sinlac Zosia odpukac na nic nie jest uczulona wiec nie ma co chyba kupowac a nie bede ja rozpychakla bo i tam kobietka z niej niezla:)

Ale Wam zazdroszczę tego niejedzenia w nocy. Natalka znów od jakiegoś czasu sie budzi i je ok 1 i ok 6. Potem sniadanko o 9,30-10. A co do posiłków w dzień to odwidziały sie jej słoiczki i mama musi teraz gotować :-( Normalnie to dziecko mnie wykończy :tak: Nie dosc ze ne chce w dzien spac, to jeszcze ja mam jej gotować, HELP!!!! KIEDY???? Ale na szczęście to gotowane chociaż je, to jeden plus.
A co do deserków, to wprowadziłam jej gerberki z jogurtem i twarożkiem, częśc z nich jest od 6 a czesc od 9 m-ca, ale ona je uwielbia ( na szczescie, chociaz ze sniadaniem nie musze kombinować:-D i jeszcze tam sa takie z owsianką, też wcina :-)

Dziewczyny - ile piją Wasze dzieci?

Jagoda czasami coś łyknie, ale raczej mało i się nie dopomina. Sama jej daję, bo mi się wydaje, że to niemożliwe, żeby jej się pić nie chciało.
Nawet po kaszce-betonce, czy słoiczku warzyw nie chce pić. Z płynnych rzeczy ma 4 razy cyc i raz mleko z butelki.
Wczoraj np dostała 4 łyżeczki wody i koniec po całym słoiczku stałej zupki. Ja pomiędzy jej posiłkami wypijam ok 2 kubki herbaty. Wiem, że aż tyle, to ona nie wypije ;p no ale coś powinna sama pić.

Jaśka mam ten sam problem- nie jestem pewna czy antek pije odpowiednia ilość płynów, njabardziej lubi cyca:-) ale wydaje mi się, że dla takiego maluszka wystarczy mleko, w zupce tez jest woda i w owocach, sama juz nie wiem......A najgorsze jest to, że nauczył sie pic z niekapka a uparta babcia mu go nie daje bo twierdzi, że dziecko sie męczy jak samo pije i podaje mu picie z łyżeczki!!!!Szok!!

Nie wiem jak to jest z dziecmi na piersi, ale my mamy nakaz, aby przepajac godzine po kazdym posilku. Do tej pory mala pila herbatki i bylo ok, czasem soczek z jablka, a wczoraj zaopatrzylam sie w niezly zapas bobofruitow, ale cos jej nie wchodza :-(

Nie wiem jak to jest z dziecmi na piersi, ale my mamy nakaz, aby przepajac godzine po kazdym posilku. Do tej pory mala pila herbatki i bylo ok, czasem soczek z jablka,

To chyba będę tak robić. Skoro Jagoda jest na mieszanym, to po posiłkach innych niż mleko będę jej coś podawać.

a wczoraj zaopatrzylam sie w niezly zapas bobofruitow, ale cos jej nie wchodza :-(
Ja się nie dziwię - do tej pory ich nie trawię, blee!

też bedziemy tak robić! Może dlatego Antek tak dużo je, wystarczy go napoić!! A za soczkami mój synus tez nie przepada, musze je porządnie rozrabiać z woda.

reklama
Oliwka też za piciem nie przepada... ale i tak dostaje po posiłkach bardziej stałych około 60 ml wody z glukoza albo herbatki

Do góry