reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

O! A przy okazji: czy któraś urzywa smoczków trójdrożnych i czy nadają się do kaszek na trzecim stopniu? Ja mam osobny do kleiku, ale gdyby pasowały trójdrożne to bym miała problem z głowy z kupnem różnych smoczków. Poza tym Avent nie ma w ofercie smoczka do kaszki typowo tylko ten trójdrożny. Uzywam też Canpola do kleiku mam taką butelkę.
Teraz muszę kupić jeszcze jedną miseczkę, ale taką przedzieloną na pół.
BUBA wiesz zrobiłam tak jak mówiłaś i najpierw daję Olkowi nowość - teraz marchewkę a potem dojada kaszką. Myślalam, ze się bedzie denerwował, ze mało tego nowego, ale nie ma to dla niego znaczenia, ważne, ze ląduje w buzi i się najada.:-)

reklama
U nas też kaszka mleczno-ryżowa(ostatnio malinowa). Po prostu dolewam wody i juz gotowa. Nie chce mi się najpierw robić mleka, a poza tym mleko, które odciągam w pracy starcza tylko na jedno karmienie. Nie chcę odciagać więcej, bo i tak już dwa razy znikam na odciąganie, a Mała powinna mieć coraz bardziej urozmaicone menu. W tygodniu babcia karmi ją przez butelkę, a w weekendy karmię ją łyżeczką.
używamy smoczka do kaszki z NUKa

Ja uzywam na codzien do mleka. Mala swietnie sobie z nimi radzi. Do kaszki mam smoczek tez Avent ale nie wiem jak sie nazywa. Ma oznaczenia wokol smoka - I II III. Swietnie sie sprawdza do gestych kaszek, a kupilam go razem z duza butla Avent

Dzis Majka zjadla cala miseczke kaszki tej na wodzie ale w najblizszym czasie kupimy jej ta z mleczkiem :)) No i dokonca nie wiem czy Maja moze pic mleko modyfikowane nie ma zadnego uczulenia po tym co jem ale raz podalismy jej mleczko modyfikowane jak miala chyba z 3 miesiace (obrazila sie na cycka) wypila cala butle ale pozniej w nocy i nad ranem zygala tym mleczkiem :(

A ja ciągle nie mogę się przekonać do niekapka i na razie nie kupuję. Jeśli chodzi o amciu ze słoiczka podaję go taką miękką silokonową łyżeczką. Super wynalazek!! Polecam gorąco, zwłaszcza jak maluch niechętnie je (taką łyżeczką nie ma szans, żeby zrobić krzywdę).
Ooo coś takiego: Miękka łyżeczka silikonowa Canpol (134411250) - Aukcje internetowe Allegro

Próbowałam jej wczoraj dać do zjedzenia marchewkę z jabłkiem, które sama utarłam. Nie przeszło :( Dałam jej to samo, ale ze słoiczka i wciągnęła cały. Zbankrutuję przez słoiczki.

Joaska, a moze jabluszko bylo zbyt kwasne? Viki nie wcisnie kwasnego jablka, a slodki wcina az jej sie uszka trzesa :-)
I ja zawsze dosladzam marchewke z jabluszkiem glukoza. Wtedy smakuje podobnie jak ta ze sloiczka.

reklama
Joaśka - może spróbuj jabłko ugotować i zmiksować. Mój takie uwielbia. A jak jeszcze dodam trochę banana, to palce lizać:tak::-D.

Do góry