reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Joaśka stosujac się do rad koleżanek powkładaj zrobione przez siebie pokarmy do słoiczka:) zeby Jagódka nie widziała. Ja podgrzane pokarmy od razu hyc do miseczki i jadamy z miseczki.

A odnośnie łyżeczek to u nas łyzeczka silikonowa nie zdała egzaminu, uzywałam prezentu z NEASTLE, ale Michu ja wygotował i się zdeformowała i mój mensz ja wyrzucił-kompletnie nie mogę mu wypersfadować, ze wystarczy dokładnie umyć i przelać gorącą wodą a nie gotować. No i teraz kupilam ... juz nie pamiętam z jakiej firmy, ale Matiu najbardziej wcinał właśnie z NEASTLE.

reklama
Ja tych łyżeczek z Nestle mam pełno w różnych kolorach i nimi karmię Karolinkę, też lubi nimi jeść. Raz wsadzilam dwie do sterylizatora z Aventu i raczka się wygięła :-D A Kaszki na wodzie to za nic nie chciała mi jeść, ale nic dziwnego bo to przecież niedobre, a z mleczkiem są pyszne :-p

Lidijka dobry patent z tymi sloiczkami masz ;-) a co do lyzeczki to chyba ostro ja Twoj mezus katowal we wrzatku ze sie tak pokrzywila;-)
Ja wyparzalam do 3-4mca teraz myje normalnie tak jak nasze.Grunt zeby dokladnie by bakterie nie mialy sie jak w resztkach namnazac i jest ok.
Zuzia zmiksowane gotowane jabko z bananem Pychaaa!!! Wlasnie przetestowalamna sobie:-) zobaczymy jak Frank wciagnie.

NIe :-D Dla mnie wciaga to synonim do je :-p

Tak samo, ale faktycznie, można się zacząć zastanawiać.
Jagoda je wszystko z miseczki (jeśli ja ją karmię) więc nie powinna to być różnica. Pewnie jednak o smak chodzi. A chciałam być dobra mamusią i coś sama dla córeczki zrobić

Ps wykasowałam cudzysłów z wypowiedzi Priscilli, bo mi głupoty się wyświetlają w podglądzie - dalej muszę wszystkie bajery wklepywać ręcznie.

Z bananem dzisiaj będę próbować. Zobaczymy. A jabłko specjalnie słodkie kupiłam (fuj - ja tylko kwaśne lubię). Hmmm, teraz na to wpadłam, że może Jagoda też!.

Dusza ekperymentatorki się właśnie we mnie odezwała - będę badać ;p

reklama
My tez uzywamy lyzeczki z nestlle taka blekitna mamy a druga mamy z hippa ale dalismy ja Maksiowi:))))
Maja jak tylko widzi miseczke albo slioczek to juz zaczyna stekac i krzyczec ze chce jesc:))) No i jak za wolno daje albo musze na chwilke odejsc to jest rozpacz:))))) Musze sprobowac tego deserku z jablkami i bananem:))) Ale mi sie wydawalo ze swiezy banan podaje sie pozniej dziecku?
Jejku pierwsze dziecko mialam tylko butelkowe te tylko cyckowe niby jedno dziecko i drugie dziecko:))))) ale przy Mai czuje sie jakby byla moim pierwszym dzidziusiem:))))

Do góry