reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
pewnie nie ma nic zlego :-) ale ja nie chce uczyc dziecka od malego picia takich dosladzanych napojow ... my wszyscy pijamy gorzkie herbaty kawy itp wiec i malej nie ucze :-D

Idziu mi mama dosladzala wode i herbatki jak bylam mala i efekt jest taki ze teraz slodze herbate 5 lyzeczek :zawstydzona/y: tak wiec zgodze sie z Toba ze poki mozna to niedosladzac.A zdrugiej strony to 1/4 lyzeczki na butle to nie jest chyba jakos strasznie duzo?

Bez przesady. Ja jako dziecko zawsze pilam slodkie napoje, a teraz herbaty w ogole nie slodze. Kawy tez nie slodzilam przez wiele lat. Teraz zaczelam pol lyzeczki. No, ale kazdy ma swoje zasady.
Viki nie chciala pic samej wody, a jak zaczelam jej slodzic, to po 150ml placze, ze chce jeszcze :laugh2:

dokladnie - kazdy ma swoje zasady :)

a ja dzisiaj dalam malej napis sie z niekapka avntu i nawet jej to lepiej wychodzilo niz ze smoczka :) z butli zniknelo 20 ml wody - z czego okolo polowy wyplynelo z buzi po brodzie na body ;-) ale widzialam przynajmniej ze sie nie bawi tylko stara sie pic ... moze to jest sposob na nia :)

A dajesz jej na lezac czy siedzac? Ja tez sie zastanawialam nad niekapkiem, ale uznalam, ze Viki jest za mala... Chyba nie doceniam jej umiejetnosci ;-)

a Amelcia dzisiaj zajadała zupkę jarzynową z indyczkiem bardzo jej smakowała ale musiała dostac mało jak na pierwszy raz...teraz czas na Oliwera :-p a jesli chodzi o niekapki to tez uważam ze za wczas, a co do słodzenia...lekarz mi mówił ze słodzenie glukozą kiedyś było modne ale już się tak nie podaje żeby dzieciaki nie polubiły słodkiego smaku bo potem mogą sie nie chwycić czegoś innego....najlepiej soczki jabłkkowe z winogronami itd...albo sama woda! bezsmakowe rzeczy nasze pociechy tez muszą poznac!

Niekapki z Aventu są od 3-go m-ca, więc spokojnie możecie używać:-)
Justyna - a wprowadzasz bliźniakom te same rzeczy jednocześnie, czy dajesz im różne jedzonka:confused:

zuzia1 z tym wprowadzaniem jedzonka jest różnie ale raczej jednocześnie choć już mają różne ulubione smaki :-D ale Amelia chętniej zajada jakieś nowości a Oliwier wszystko znane to akceptowane:confused: czy on kiedyś spróbuje czegoś nowego :-) uwielbia deserek z jabłuszka jak mu dałam do spróbowania jabłuszka z owocami leśnymi to jż było beeee zobaczymy jak będzie!

reklama
Do góry