reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
Vici - to "poważne" jedzonko już próbujecie. My jeszcze mięska nie wprowadzaliśmy, ale myślę, że reakcja byłaby jak u Ciebie:-D;-)

Tak to w słoiczkach jest po 4 miesiącu , choć ostatnio kupiłam mu Gerbera pisało od 4 z kurczakiem a w innym sklepie identyczny słoik (wszystko identyczne) a pisało po 6 miesiącu , i wtedy zdębiałam:eek: .
Widocznie mieli z różnych dostaw .

witajcie :-) Natalka tez ju zje dania gerberka z indyczkiem i nawet jej smakuje, w ogóle dania gerberka są pycha, a hippa beee :-) A mamy zupka ( dziś zrobiłam jej pierwszy raz sama) tez nie za bardzo jej wchodzi :-( oj chyba bede musiała częściej próbowac coś swojego, żeby sie do sło
iczków nie przyzwyczaiła, bo zbankrutujemy :-)

Moj Kacper je zupki z mieskiem i obiadki. Sama mu robie zupke jarzynowa z mieksiem i bardzo mu smakuje. Na poczatku pierwsza lyzka jest zdziwienie, bo to nowy smak a tak nie ma problemow.

Zreszta moje dziecko jest wszystko zerne. Ostatnio jadlam suchy chleb i mialam Kacpra na rekach, to mi zabral to kromke i sam zaczal jesc. Gdy ja mu zabralam bo moglby sie zakrztusic to wielki ryk byl.

Dzisiaj to samo, musialam mu dac jablka zeby z niego sok chociaz sobie polizal bo sie patrzyl swoimi slipkami tak, ze nie wiem co, a jak dostal jabuszko to uchichany byl i smial sie w glos. Jablko sie skonczylo i trzeabylo drugie, a na trzecie juz nie mialam sily to Kacper dostal butle.

A u nas znów sie nie udało po 3 dniu podawania gruszki Hipp Kubuś dostał wysypki:-( już sama nie wiem co mu teraz dać do spróbowania

Rena - może odczekaj, chociaż tydzień, potem spróbuj coś innego.

Ja wczoraj pisałam, że Kuba nie je kaszek, a wieczorkiem udało mi się namówić go na kaszkę malinową. Początkowo się krzywił i wypluwał, ale tak go zagadałam, że w końcu zaczął jeść i troszkę tego zjadł:-). To dzisiaj też dostanie, zobaczymy co będzie;-)
Margarett - mojemu Kubusiowi zupka domowa bardziej smakowała, ale może dlatego, że słoiczkową zjadł wcześniej tylko jedną. Może Natalka też się przekona:-)

reklama
priscilla - ja nie wiem jakie herbatki moglabym dawac malej bo po kazdej cos jest ... rumianek, koper, jablko ... a slodzic wody nie bede bo jestem przeciwniczka slodzenia napojow ... no chyba ze miodkiem ale to jeszcze nie ten wiek ;D

Do góry