maarta i wlasnie dlatego ja tez chce zaczac dawac malej tak jesc ... niech sie uczy zreszta jam kamilka widzi ze jej cos dajemy do jedzenia z reki to patrzy jaki to kawalek - jak maly taki na raz to otwiera buzie a jak wiekszy to chce sama do raczki i nie chce odgryzac ...
reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Ja tam daje po kosteczce na stół i jak chce to zje jak nie to papa.Naprawde miałam dość sprzątania po jego smarowaniu,próbuje jeszcze dawać od czasu do czasu większą ilość ale kończy się tak samo:-(
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Ja też muszę dawać małemu po kosteczce, bo jak dostanie ich więcej na raz, to w takim tempie wpycha je sobie do ust, że się zapycha. Ale np. mięsko w kawałkach potrafi jeść bardzo ładnie, tak samo brokuły. A od wczoraj ćwiczymy jedzenie widelcem. Kubcio miał radochę, a ja sprzątanie;-). Ale do buzi też coś trafiło.
vici
Warzywa i owoce też Victor dostaje w większych kawałkach ale też pojedyńczo.W kostkę to mu chlebuś kroję.
vici
Oj Maarta to było gorąco,dobrze że szybka reakcja mamy była
Ja też miałam raz taki stres ale to nie było jedzenie tylko kawałek folii - na szczęście tatuś szybko zareagował ale jak wytrzęśliśmy tą folię z małej to miał miękkie nogi i musiał usiąść na ziemi. Okropne przeżycie.
A zmieniając temat, dzisiaj moja niunia pierwszy raz chyba wyraziła chęć na zjedzenie czegoś "z talerza dorosłych". Dałam jej trochę makaronu do buzi i domagała się więcej!!!! A potem dostała troszkę ziemniaczków i też krzyczała "da,da"!!.
Do tej pory albo zaciskała zęby albo wypluwała. Może coś się zmieni i zacznie jeść
A zmieniając temat, dzisiaj moja niunia pierwszy raz chyba wyraziła chęć na zjedzenie czegoś "z talerza dorosłych". Dałam jej trochę makaronu do buzi i domagała się więcej!!!! A potem dostała troszkę ziemniaczków i też krzyczała "da,da"!!.
Do tej pory albo zaciskała zęby albo wypluwała. Może coś się zmieni i zacznie jeść
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Dobrze, że sie wszystko szczęśliwie skończyło.
A jaki chleb dajecie maluchom? Zwykły pszenny?
A jaki chleb dajecie maluchom? Zwykły pszenny?
reklama
vici
Wy mnie nie pytajcie o chleb bo ja już sama nie wiem jakie tu sąkupuję ten co nam smakuje i tyle a szukałam czegoś dobrego ponad pół roku,tu mają jakieś świństwa z kminkiem a ja go nienawidzę brrrrrrrrrrrrrr
Podziel się: