reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
ale sie rozpisalyscie :) wasze dzieciaczki juz super jedza ...
moja kamilka sama to je tylko skorke od chleba i flipsy - wszystko pozostale dostaje z lyzeczki; cyc ciagle jest rano i wieczorem; a w dzien zupka/danie, deserek i kaszka - czyli razem 5 posilkow;
gorzej jest jak nie ma meza i mam pobudke w domu godzine wczesniej zeby malego do przedszkola zaprowadzic - wtedy musze wymyslec jakas drobna przekaske po porannym mleku a przed obiadem - do tej pory byla to skorka od chleba ale moze pomysle o jogurcie naturalnym ? poza tym mala juz sporo wcina ale w 99 % sa to posilki gotowe ze sloiczka - mi sie nie chce gotowac a mala je wszystko co jej kupie :) poza tym jak widzi ze my jemy to tez musi cos jej skapnac i tym sposobem dostaje tez czasami nasze jedzonko przyprawione;
mysle tez zeby malej zrobic wlasnie jajecznice - pediatra mi powiedziala zeby rozbeltac jajko w szklance i wlozyc ja do kapieli wodnej i takie sciete podac - moze w weekend sie skusze :)

jezeli chodzi o kaszki to my tylko bobovite jemy ... a pszenna nam nie smakuje wiec mleczno-ryzowa sie zapychamy :)

no i wlasnie mi sie przypomnialo ze mala ostatnio jadla ogorka kiszonego (domowej roboty) - maz wlasnie zajadal a jej slinka ciekla - wiec dostala do polizania i tak jej smakowalo ze nawet se odgryzla kawalek ... nic jej nie bylo :)

irlandia mam nadzieje ze u was sie wszystko unormuje ...

Joaśka ja co prawda zrobilam małej jajeczniczkę, ale ona jej nie chciała jeść, ale dwa razy do zupki dałam całe jajko i jak na razie nic jej nie było, zresztą mała je juz biszkopty i inne rzeczy zawierające białko.

Moja malutka uwielbia świeży chlebek z masełkiem, czasem z dżemikiem, kroję jej na małe kawałki i daję po 2-3 sztuki na talerzyk a ona sama wcina (tak samo od czasu do czasu wcina kiełbaski-winerki) Potrafi tak zjeść dwie całkiem spore kromki :szok: :-) Czasem mnie zadziwia swoim apetycikiem, a czasem ma taki dzień że je niewiele.

A ja właśnie wczoraj to sobie drukowałam i leży obok mnie na biurku :)

Ale nie wiem od kiedy takie ze słoiczka. Pewnie zależy od marynat, przypraw, czy czego tam...

Tu widziałam już świeże,drogie ale są.Nam zrobiłam wczoraj zupę krem ze słoiczkowych i tak się zastanawiałam kiedy mogę małemu dać bo my uwielbiamy.

Eh, Wy to macie dobrze, mozecie sie rozkoszować razem z Waszymi pociechami nowymi smakami. Ja czasem przemycę małemu do polizania jakiś biszkopcik lub coś innego. Ostatnio lizał lizaka owocowego pod nadzorem mamy i babci, oczywiście nawet sam nie trzymał. jak byłam w pracy u koleżanek to zrobiły mi cappuccino czekoladowe,mniam, mniam i Mateuszowi tak ślinianki chodziły, ze dałam mu posmakować-mniam ale mu smakowało:)

reklama
Irlandia ja tez sie wczoraj cieszylam ze Majka pierwszy raz wypila mleko modyfikowane i kaszke mleczna ale juz dzis mi nie do smiecu bo mamy biegunke :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: No i po dzisiejszej rozmowie z pediatra (bylismy u kontroli) moze to byc ta skaza bialkowa bo jakis czas temu dostala czerwonych policzkow i na nozkach suche placki. Od jakiegos czasu pomalu dostawala jogurcika i smietanki do zupy i moze to byc ten alergen. Ale mnie zastanawia jedno ze do tej pory ja jadlam normalnie nabial i nic jej nie bylo a caly czas jest na cycu. MOze toleruje mala losc bialka :dry:
No ale jest jeszcze jeden powod biegunki prawdopodobnie moze tez byc efekt brania antybiotyku.
Wiec za tydzien mamy zaczac jeszcze raz jej podac mleczko i wtedy sie przekonamy.

Do góry