reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
Priscilla na moje to za dużo i za często Victoria je.Może zamiast dawać jej dużej ilości kaszki zmniejsz pierw ilość.Jak ograniczysz jej ilość to może i z czasem jej to przejdzie że nie będzie już taka łasa na jedzonko.

Moja Dominika też je jak jej daje.Ale ograniczam ją aby jadła co 3 lub 4 godzinki swoje porcje jedzenia.

ALe Viki wlasnie je co 3h!
6:00 kasza
9 zupa
12 zupa
15 kasza
18 zupa
21 kasza
i w nocy o polnocy a czasem jeszcze o 3 nad ranem kasza.

Po zupie musze jej dawac jakies owoce, chrupki bo inaczej po 2h juz krzyczy z glodu

Dodam jeszcze ze jest z niej straszny chudzielec. Ale jest bardzo energiczna i minuty nie usiedzi w miejscu, wiec wszystko to pewnie spala

Priscilla a może zamiast dawać jej o 9 rano zupki zrobisz jej jakiś pyszny kisielek z owockami.Bo zupkę co 3 godziny jeść to tez nie za bardzo.
A mam jeszcze pytania Victoria nie dostaje mleka.Bo tylko widać ze kaszka kaszkę goni w jadłospisie.Nawet kaszka z zupką na przemianę

Kisielki tez je. Troche to zgeneralizowalam, ale min. 2 razy dziennie je jakies owoce w roznej postaci. Przewaznie deser zastepuje 1 zupe, ale czasem nie wystarcza jej na 3h.
Mleka Viki nie chce pic - musze do niego dosypywac kaszki smakowej.

No i mamy ograniczyc posilki mleczne ze wzgledu na strasznie duze wydalanie wapnia. A w tych kaszkach tez jest sporo wapnia. Ale przeciez nie bede jej dawala ciagle zupek :confused:

Dokładnie Priscilla. ja mojej Dominice daje kaszki mleczno ryżowe i w tedy mniej ma też posiłków z samego mleka.
A jak Vikusia nie lubi mleka to prawda trzeba jej zastepować to mlekow innej postać tak jak piszesz mleko z kaszką.
Dobrze że choć mleko z kaszką lubi.
To sa na tyle jeszcze małe dzieci że powinny pić mleczko.
A że dużo wapnia mają to prawda i też dlatego są stolce innych kolorów.

U nas jak Dominika nie chce pić mleka to dostaje w zastępstwie też dania takie jak deserek z jogurtem lub sam jogurt.Bo możemy już wprowadzać.

Więc co drugi dzień Dominika zjada między posiłkami serek homogenizowany
albo waniliowy albo biszkoptowy.Już kilka razy jej dałam Bakusie poleciła mi pediatra ze te serki mogę podawać i są rewelacyjne jak dla Domisi bo buziaczka bardzo ślicznie otwiera aby jeść.

A białko krowie mozna wprowadzać wtedy jak dziecko nie jest juz karmione piersią tylko mlekiem modyfikowanym,bo w nim też występuje białko krowie.

A dodam ze ta pediatra co leczy Dominike leczyła mnie i moje rodzeństwo jak byliśmy mali.
Więc mam zaufanie w 100% do pediarty

reklama
Do góry