reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

O tych bananach i lateksie słyszałam już dawno, na szczęście u nas nic się nie dzieje:-).
A ja mam uczulenie na teściową;-):-D.
Wczoraj mały dostał od babci w słoiczku spaghetti z kurczakiem Gerbera, po 9 m-cu (dostał, ale jeszcze nie jadł). Dajecie już takie rzeczy:confused:.
Joaśka - Jagódka dalej dostaje kataru, jak wracasz z pracy:confused:.

reklama
Ja kupilam i dałam Victorowi spagetti z hippa albo nestle(nie pamiętam firmy)po 6 miesiącu ale wcinał no ale to była gładziutka papka.Smakowało mu bardzo:tak::tak:

Właśnie oglądałam skład tego spaghetti Gerbera i oprócz glutenu (pszenica), który wkrótce wprowadzimy, bo mały skończy 9 m-cy, jest jeszcze białko jaja kurzego:-(, więc spaghetti musi jeszcze co najmniej miesiąc poczekać:-p. Mamy przykaz wprowadzić żółtko po 10 m-cu, a białko jeszcze później:-(.

Zuzia no to super składzik ma ten słoiczek,na naszym był znak glutenu przekreślony co oznacza bezglutenowy produkt,a na reszte jakoś nie popatrzyłam wtedy:-(

Kurcze, moje dziecko zaczelo jest w potwornych ilosciach!! :szok:
Je:
3xdziennie zupe (210ml)
3xdzienie kaszke 180ml
i jeszcze w nocy budzi sie na jedzenie!! - i znowu kasza 180
Do tego miedzy posilkami zawsze dostaje jakies owocki, chrupaski itp.
Musze ograniczyc ta kasze ale nie wiem jak. Juz nie mam jej czym zastapic :baffled:

No pięknie Priscilla a może taki etap Vici ma,nieraz Victora też coś napada i je co 2 godzinki wcale nie małe porcje ale to mu mija(może trwać nawet tydzień)

Priscilla - wow, to niezły apetycik ma Twoja córcia:szok::tak::-D.
Vici - ale ty pisałaś, że to spaghetti, które podałaś było od 6 m-ca, więc musiało mieć inny skład. Nasze jest po 9 m-cu. Większość dzieci już wtedy może jeść gluten i białko. Kuba z białkiem jeszcze musi poczekać.

Zuzia musi nie musi wiesz jak to jest robią co chcą.Tutaj ostatnio jest wielka afera ze słoiczkami hippa,nie tylko obiadki ale i owoce,deserki nie spełniaja norm i wzieli się za to w końcu.
Ja białka też jeszcze nie dawałam i narazie nie planuje,poczekam jeszcze.Po żółtku jest ok ale narazie już dużo nowości wprowadziłam i chcę aby się przyzwyczaił do mowych smaków.Niestety jak za dużo nowości to Victor odrazu przeżuca się na samo mleko i nic innego mi nie chce jeść,więc teraz zwolniłam tempo.

reklama
Do góry