reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy do diety maluszków:) kiedy i od czego zacząć

Wiesz co - mam pełne zaufanie do mojej pediatry :tak: Milka waży 7480 g i ma 66 cm (uradziła się maleńka). Przybiera na wadze prawidłowo, kupki robi normalne.

reklama
Shingle moj maly zaczal pic dwa tyg temu,ale domaga sie tego tylko raz dziennie a tez jest na modyfikowanym,wczesniej to plakal jak poczul cos innego niz mleko.Moim zdaniem dziecko musi sie przekonac do danej rzeczy i czasami trwa to naprawde dlugo,i tak jest z naszymi dziecmi.Moj maly co prawda pije ale tylko jeden rodzaj soczku,bo wszystko inne jest beee,a w dodatku soczek musi byc cieply,jak jest zimny to nie chce, tak samo jest z jedzeniem,narazie nasze dzieci nie chca jesc a przyjdzie czas ze zaczna,musimy cierpliwie czekac:tak:

Ja rozmawialam z lekarzem i mowil ze jak dziecko nie chce pic to mam go nie zmuszac,wiadomo mleko jest rozrabiane z woda wiec dziecko sie nie odwodni;-)

Bo nasze dzieci sa wyjatkowe,takie niejadki ale za to jakie kochane:-)nawet picie musza miec cieple,bo w innym wypadku buntuja sie haha

Moja mala tez malutko pije ale z lyzeczki to jej nawet niezle idziie i zaczela tak juz lepiej pic jakies3tyg temu...
Bylam dzis u lekarza i powiedzial, ze moge jej rozcienczac mleko- normalne mleko;) zeby wtedy moze lepiej pila.Proponowac jej czesciej jakis sok lub herbate.

Shingle, bardzo ladnie twoja mala wazy:) moj dla porownania wazy 7850 i ma 73cm, a je moim zdaniem duzo:) Wiec widocznie twojej corci to co je w tej chwili wystarczy. Kazdy czlowiek jest inny i musimy o tym pamietac, a nie sztywno trzymac sie jakis regul, norm:)

A mój ostatnio zje trzy łyżeczki obiadku a potem wypluwa a raczej wysuwa językiem to co mu podaje, jakoś nie zasmakowały mu zupki z dodatkiem mięska. Kaszki z chęcią zjada a najbardziej to lubi cysia.:tak:

To widze ze moj babel az za duzo wazy a osattnio balam sie ze za malo przybiera bo stoi w miejscu na 9 kg a ile ma dlugosci to nie wiem bo ta numeracja jest w caly swiat;p
jak sie dodaje fotki to bym cos wrzucila tylko wlasnie nie mialam pojecia jak
pzdr

reklama
Wiecie to moje drugie dziecko więc już nie świruję na maxa z tym jedzeniem. Mój Lolek jak był niemowlakiem jadł przecudnie, a potem Mu się odmieniło. Teraz jest wysoki i okrutnie chudy :-p Mała odrazu postanowiła nie jeść za wiele żeby później nie musieć się dietować :-D

Do góry