reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

no taaaak, więc krzysiek dzisiaj udowodnił że jego niechęc do jedzenia dotczy wyłącznie nutramigenu. Wlałam do bulti sok, pierwsza reakcja, typowa, cyferka 8 mu niemal wyszła, tak się wyginał, ale kiedy poczuł smak, mmm, mamo, mmmm niezłe.....i wciął całą porcję. no i tak oto jestem skazana na karmienie krzyśka na śpiocha...bo jak tu wytłumaczyć dziecku że Nutramigen jest jadalny skoro nie jest...
Podziwam Pariskę że też ona tak chętnie to mleko je.

reklama
beatka pisze:
ok, głowa i cyce do góry! to mi się podoba  ;) mam nadzieję, że będzie drobna, tylko po kim  ::)  ;D chudzin to u mnie nie ma a i wysocy wszyscy
ja do 4 tej klasy podstawówki byłam największa z dzieci  ;) stanęłam na 168cm

ale coś zboczyłyśmy z tematu wątku  :police:

Fakt zboczyłyśmy :) ( jakieś brzydkie to slowo  :( )

Za kilka dni ruszamy z soczkiem. Boże, dopomóż ::)

Jasiek dostal wczoraj dynie z ziemniakami owszem owszem smakowalo ale w nocy rewolucja bole brzucha placz taki ze chyba poczekam jeszcze z innymi nowosciami i pozostane przy jabluszku

a dzis przy marchewce z jablkiem dziecko sie rozpłakało ??? jednak nie smakuje?hmmm...albo gardełko ją boli bo troche kaszle :p

Dziś po raz setny chyba próbowałam Maćkowi wcisnąć butlę i nic - to się wkurzyłam, posadziłam w foteliku, zawiązałam śliniak i zaczęłam karmić łyżeczką. I cud - dziecko przestało płakać i nawet trochę zjadło. Szkoda tylko że to duuuużo dłużej trwa niż jakby wypił z butelki, ale cóż - dobre i to ;)

edyta! ja tez przez pewien czas podawałam łyżeczką!!! i wiesz ci wyczaiłam?? Łukasz woli chłodne mleko... mi sie wydawało ze jest odpowiednie a on pluł... kiedy zrobiło się chłodne, wypił ze smakiem. Nie wiem może spróbuj dac mu teraz z butli takie w temperaturze pokojowej... nie wiem czy to może miec związek z temperatura mleka matki, ale u mnie tak jest

Aniulka, niestety jeśli chodzi o temperaturę mleka to zanim skończymy bitwę o picie, ona już spada i niestety chłodniejszego mleczka mały też nie chce, ale może chociaż łyżeczką będzie mu babcia wciskać jak ja będę w pracy :)

no to klops! A jeszcze tak myślę Łukaszowi czasem muszę zmieniac pozycję picia, tak jakby jedna pierś na przemian z drugą. Czasem leżąćna mojej lewej ręce pluje i sie wygina a jak go przestawię na prawa stronę to pije.... a jak nie chce to go odstawiam na kilka minut az bardziej zgłodnieje( nawet czasem na pół godziny) i wtedy wypija bez problemu...

No nie wiem Edytko, ja kombinuje na wszystkie możliwe sposoby i jakos idzie... czasem nawet na rękach nie chce pić to go wsadzam w leżaczek i tak mu podaję... cuduję wariuje ale mały pije!

Dzisiaj w nocy na kaszce wytrzymał od 18,30 do 4 rano, a potem wypił pierś o 4 ale musiałam zrobić butelkę bo się nie najadł. Chyba kończymy nawet nocne karmienie....

reklama
Aniulka, nie przejmuj się. I tak 4 miesiące karmiłaś Łukaszka cycusiem, nic na siłę.
Spróbuję jeszcze zmieniać mu pozycje, ale już wątpię... :(

Do góry