reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

My też dajemy D3 (vigantol) jedną kropelkę
A do picia daję soczki i herbatki dla dzieci oraz wodę i kompocik :)
Ładnie Marcelek już waży :D

reklama
Ja daję małemu ciągle Cebionmulti 4-krople i Vigantol 1 kropelkę, do picia soczki dla dzieci, kompoty, wodę z sokiem z malin, rumianek, koperek jeszcze zwykłej herbatki nie pił i cytrynki też nie dałam może spróbuję.
Daruś pije mleczko Nan 3 raz dziennie a poza tym mleczko od mamy ale głównie na noc w dzień już nie chce.

Kuba z witamin dostaje:
D3 Devisol 2x 2krople (bo ma jeszcze spore ciemiaczko)
cebion multi 5kropli (na poprawe apetytu)
cebion 2x5kropli (na zakwaszenie siuskow)

Antek nie dostaje kropli D3 bo nie jestesmy pod opieka pediatry.Choc w Polsce pani doktoe przepisala te witaminy,ale je odstawilam bo niewiedzialabym czy dalej podawac i ile.

Irole twierdza,ze nie powinno sie podawac tej wir. bo jest jej wystarczajaco w sloncu (*"*£&!*"%"&^£*(!"!() Kuzwa,gdyby tu choc bylo slonce to bym im uwierzyla!! :mad:
Ale z tego co wiem w Grecji tez nie podaja :) Tylko tam slonce swieci non stop ;D

Vibovit Antek lubi,ale tylko sproszkowany. Tak wiec maczam palca i on lize ;D Ale troche to niebezpieczne,bo juzz nie raz tak mnie ugryzl,ze gwiazdki zobaczylam ;D ;D

Dzis dalam Antkowi kaszke mleczno-ryzowa o smaku Stracciatella. Byla pychaaaaaaaaa

anineczka pisze:
Antek nie dostaje kropli D3 bo nie jestesmy pod opieka pediatry.Choc w Polsce pani doktoe przepisala te witaminy,ale je odstawilam bo niewiedzialabym czy dalej podawac i ile.

Irole twierdza,ze nie powinno sie podawac tej wir. bo jest jej wystarczajaco w sloncu (*"*£&!*"%"&^£*(!"!() Kuzwa,gdyby tu choc bylo slonce to bym im uwierzyla!! :mad:
Ale z tego co wiem w Grecji tez nie podaja :) Tylko tam slonce swieci non stop ;D

Vibovit Antek lubi,ale tylko sproszkowany. Tak wiec maczam palca i on lize ;D Ale troche to niebezpieczne,bo juzz nie raz tak mnie ugryzl,ze gwiazdki zobaczylam ;D ;D
Biedny paluszek :-* Tak to opisałaś, że się uśmiałam :laugh: :laugh: ;)

martusia_78 pisze:
Martus jakie mleczko dajesz Marcelkowi ?
Chce je chetnie jesc? Nie krzywi sie?

Martusiu Marcelowi daje bebiko2 + kaszka pszenną oraz kaszke mannę na mleku modyfikowanym Bobovity
zjada chetnie 240 ml a nawet i więcej ::)
ta kaszka manna nawet i mi smakuje ;)

dziękuje za odpowiedzi w sprawie witamin i herbatek :)
Moj smyk najchetniej piłby soki, podaje mu je pół na pól z wodą
herbatek dziecięcych nie bardzo, z wyjatkiem rumiankowej
a zwykła herbata z cytryną jest suuuuper :p

reklama
Weronika pije teraz Bebiko Omneo 2 -180ml.Max.czasami 150ml.Kaszki jej sie przejadły.Probowała chyba juz wszystkich smaków.Jadła tez Sinlac.Witaminy D3 w lato nie dostawała nie wiem jak będzie teraz jak przyjadzie jesien

Do góry