reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Martusia twoja Sandra pije z niekapka. Czy długo się uczyła. Ja próbuję Hance podawać z niego wodę ale ona zamiast ciągnąć gryzie dziubek albo śmieje się mysląc, że to nowa zabawa. Może masz jakieś rady, żeby szybciej złapała o co chodzi.

reklama
Mel jak przyrządziłaś truskawki ? same czy z cukrem ? Ja jeszcze troszkę się boję..poczekam z tydzień...sama jeszcze nie jadłam w tym roku :(

zrobiłam je SOBIE z cukrem
ale mała smakoszka nie dała mi ich zjeśc, tylko musiałam się dzielić >:D ;)
ale cukru starałam się jej nie dawać
tylko je tak kąsała
w sumie może z 2szt. zjadła ::)

a mi dzisiaj lekarka powiedziala, ze mam powoli wprowadzac Nicolaskowi szystko to co my jemy- oprocz orzechow mleka krowiego i miodu...
na sniadanie np. tost z dzemem ;D

Aniulka pisze:
i co Joanko??? posmarowac tym chlebek?? da radę pogryźć?? Łukasz ma dopiero 3 zęby!!

Aniulka moja niunia jak miala dwa dolne zabeczki to juz chlebek z maselkiem wcinala :)
Dala sobie sama rade ;) i nie kroilam w wagoniki (male koteczki) a cala kromeczke do lapki dostala i jadla jak nalezy ;D
Ja przy niej nie moge sobie kromki zjesc bo mi z reki wyrywa :) a skorki tez uwielbia :) ;D ;D

kinek pisze:
Martusia twoja Sandra pije z niekapka. Czy długo się uczyła. Ja próbuję Hance podawać z niego wodę ale ona zamiast ciągnąć gryzie dziubek albo śmieje się mysląc, że to nowa zabawa. Może masz jakieś rady, żeby szybciej złapała o co chodzi.

Kinus na pocztaku tak samo jak Hania na niekapka to moja reagowala na butle ze smokiem ;)
a jak nauczyla sie z niej pic to przestawienie na niekapka bylo proste :)
Za pierwszym razem troche nie zabardzo umiala chwycic zeby ciagnac, ale za drugim od razu zalapala i pije do teraz sama trzymajac butle w raczce ;D ;D ;D

Mysle, ze moze podawaj do skutku, bedzie gryzc bawic sie, a potem moze zajazy jak sie to robi zeby lecialo :)
Tylko nie zmieniaj zbyt szybko na smoka, albo wcale na smoka nie zmieniaj. Wtedy bedzie musiala sie nauczyc ;)
chyba, ze ci bedzie plakac lub marudzic to jej nie mecz i przyjdzie czas na nauczenie si.

Zycze powodzenia :)
Trzymam kciuki aby szybko dzieciaczki sie nauczly pic z kubeczkow niekapkow ;D :)

Sandrunia dzis tez zjadla 2 truskawki ;D
Takie same bez dodatkow ;D ;D
Po kawaleczku jej dawalam.

Tak sie darla o jeszcze, ze nie moglam swoich zjesc a mialam przepyszne ze smietanka i cukrem mniam mniam ;D ;D ;D ;D

Wieczorem wyskoczyly jej czerwone plamki :( i nie wiem czy to nie od tych truskawek :(

reklama
Do góry