reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

A Kuba od jakiegos czasu gdyby mogl, to jadlby tylko kaszke pszenno-bananowa i danio waniliowe. Zupki zje, ale bez wielkiego entuzjazmu. No i duzo chrupek kukurydzianych :)

reklama
ja kupilam martynie kaszke bananowa na mleku modyfikowanym i nawet je
a teraz kupilam kasze mane , kaszke bananowa z sucharka i kaszke wieloowocowa jeszcze nie dawalam ale zastanawiam sie jak bedzie jej smakowac bo takie mleko z kartonika bananowo jabkowe jej nie smakowalo musialam wylac ::)

Paris dzisiaj zjadła skórke od chleba ::)
chciałam ją tylko zająć tym chlebkiem przy sniadaniu a ona ją wciągnęłą ::)

Majka już w Święta jadła kaszkę pszenną, czyli 1,5 miesiąca temu , bo ryżowa wogóle jej nie podchodziła. teraz za to wcina sinlac ale na bebilonie, może dzięki temu trochę podgoni z wagą. obiadki które wsuwała po 250ml ostatnio ledwo zje 100ml :p
za to bakuś jej smakuje i owocki.
wogóle jestem lekko podłamana bo mi Majka strasznie często rzyga ostatnio :( kiedyś jak nie chciała więcej to nie zjadła i tyle, a teraz otwiera buzię, je kolejną łyżeczkę i chlup... i po jedzeniu. koszmar! muszę strasznie uważać jak ją karmię

Beatka to lepiej karm małymi porcjami a częściej... zwracanie, to może jakiś objaw alergiczny? Nie jest uczulona na coś?

Kinuś ona je mniej więcej to samo co do tej pory, więc to raczej nie alergia...
a co godzinę też jej nie mogę karmić, przecież to duże dziecko i już powinna mieć jakiś rytm posiłków ustawiony a i w brzuszku więcej się mieści. nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, przecież właściwie od początku jak zaczęła jeść to nie miałam takich problemów, dopiero ok. 1-2 tyg temu się zaczęło...
oczywiście staram sie jej dawać częściej jak zje mniej na któryś posiłek, ale tak nie powinno być :(

reklama
Paris :o :o :o ale z Ciebie odkurzacz, najnowszej generacji ;D a Ty Melanie, się przyznaj, że nie miałaś sumienia wyrzucać starej piętki do śmieci...

Beatko, ja też obstawiam pseudo-alergię, z doświadczenia wiem, że jeśli dzieci wymiotują to często z powodu nietolerancji, może nie koniecznie alergii ale właśnie nietolerancji, przyjżyj się uważnie jadłospisowi Małej i sprawdź odstępy między posiłkami, może przed jedzeniem dużo pije ?

Krzyś też odkąd dostaje antybiotyk chlusta zawartością żołądka, ale czekam, ażskończy leczenie i jeśli nadal będzie tak robił zacznęsię martwić...

Do góry