reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

no ja daje taki normalny:p tzn. jak robię mięsko to dodaję wody, jakieś przyprawy, obowiązkowo koperek bo Maks uwielbia:) i zagęszczam mąką z wodą:)

parę razy dałam mu taki sos z paczki knorra ale tak bardzo mu nie smakował:p

reklama
sos z bitek chyba odpada bo jest za ostry ale tobie o cos takiego chodzilo ???

ja zawsze po takich sosach mnie rozsadza wiec myslalam ze takiemu malemu dziecku nie wolno daWAC

Kociak musisz ten sos po prostu delikatnie przyprawić
żadnego czosnku, cebuli ani innych ostrych przypraw

Kociak pisze:
a mieso takie jak mielone w postaci golabka bez kapusty mozna dac ????
jezeli sama zmielisz miesko dla dziecka i ugotujesz z ryzem to mozesz dac jak najbardziej ;D
tylko nie przyprawiaj tak jak doroslemu
jesli jednak mielone bylo kupowane to nie dawaj, bo miela gorsze mieso ze zbyt duza iloscia tluszczu

Łukasz dostał gołąbka (bez kapusty) przyprawionego jak dla dorosłego i z mielonego takiego ze sklepu. Nic mu nie było.

Najlepsze dla takich maluszków, które dopiero rozpoczynają przygode z mięskiem są delikatne piersi drobiowe lub króliczek albo cielecinka.Ugotowane. Do tego poduszony ziemniaczek z odrobinką masełka(jeśli dzieciaczek nie ma skazy białkowej) i do tego jarzynka. np marchewka.

Kociak ja daję obiadki ze słoiczka np szynka z warzywami, do tego gotuję ziemniaczka i polewam go obiadkiem. Albo jak Łukasz nie jest mocno głodny to sam obiadek ze słoiczka bez ziemniaczka.

Zupek słoiczkowych nie kupuje bo są mało treściwe. Czasem Łuki zjada pomidorówkę lub jarzynówkę własnej roboty, ale taka jak reszta domowników. Nie gotuję specjalnie dla niego osobnych zupek.

sosik najlepiej delikatny np na rosołku albo na wywarze od kurczaczka, lekko zaciągnięty mąka i zabielony śmietanką lub mleczkiem

smacznego Maciusiu

reklama
Do góry