reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Monia jżeli Kama była na zwykłym mleku i jej nic nie było to to raczej nie jest skaza białkowa musisz szukać gdzie indziej alergenu.

reklama
kinek pisze:
Gosiczka a robisz wiekszą ilość tej zupki i mrozisz?Jeżeli tak to w czym, bo ponoć sterylne pojemniczki na mocz :p ;D są dobre ;)
Chodzi mi po głowie robienie domowych obiadków Hance przynajmniej od czasu do czasu, bo te słoiczki, to niestety kosztują, a moja panna nie zawsze wszystko zjada.Dzisiaj np. wypięła się na jarzynową, która do tej pory jej smakowała.Krzywiła się i parskała..Pojęcia nie mam co jej nie pasowało..

Niki wszystko zjada- zawsze mial obry apetyt- ale na razie nie robie domowych obiadkow ,u mnie sloiki taniej wychodza i to chyba dlatego.

Joanka pisze:
coś dla mam kochający spieranie marcheweczki, zwłaszcza tej zaschniętej... ;D
http://www.allegro.pl/item95296307_mothercare_sliniak_do_nauki_jedzenia.html

Fajny ten sliniak ale najbardziej chyba sie przyda jak dzieci same zaczna jesc :)

Kinek, Kuba jedzie na nutramigenie, bo lekarka stwierdziła u niego skazę. W sumie na receptę wcale nie wychodzi dużo drożej od np. Bebiko. Po przetworach mlecznych nic mu niby nie jest, więc w niedalekiej przyszlości może spróbujemy mu podac normalne mleczko a nie ten syf.

a my dajemy Majce od wczoraj chrupaczki bobovity :)
wprawdzie jest na nich od 10 m-ca, ale to chyba za względu na gluten tylko. nic jej na razie nie wyskoczyło, żadne uczulenie ;D

a na spacerze ma się czym zająć no i pochrupie sobie żeby dotrwać do obiadu jak się spacer przedłuży ;)

jedyny minus - wszystko jest utaplane tym rozmoczonym ciasteczkiem, ale na sucho da się wykruszyć

miyu pisze:
Monia jżeli Kama była na zwykłym mleku i jej nic nie było to to raczej nie jest skaza białkowa musisz szukać gdzie indziej alergenu.

Miyu
, tylko gdzie on jest? ja już wszystkiego próbowałam: jabłko, marchew, seler, pietruszka, zmieniłam jej kosmetyki, proszek do prania... i nic :(

Kamila miała podejrzenie skazy, kiedy miała1,5 m-ca (wysypka na policzkach, wzdęcia, zgazowane kupki...) i dawaliśmy mleko HA, no i przeszło, lekarz kazał wrócić do normalnego mleka i było dobrze - do pewnego momentu - do kleiku kukurydzianego, ale potem już nigdy więcej go nie podawałam, a wysypka z mniejszym lub większym nasileniem była cały czas - po tej zupce już jest szczyt...

sama nie wiem..., może pediatra cos poradzi, bo ja już szukałam alergenu gdzie się tylko dało... :(

Łukasz pluje kurczakiem w potrawce z jarzynami. To jest z koperkiem i podejrzewam , że moje dziecko nie cierpi koperku. Za to zajada się daniami w pomidorach a dzisiaj dostał danie od 9 miesiąca z makaronem... zajadał się az mu się uszy trzęsły

reklama
Do góry