reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Inguśce też bardzo smakował. Cały słoik opedzlowała. Po dwch godzinach cała była w krostach. A kaszkę malinową daję dopiero od wczoraj, ale myślę, że jeżeli do tej pory nic się nie wydarzyło to już będzie git.
Ale jaja dzieciaki od początku wiedzą że to czego nie mogą to im najlepiej smakuje:-D

reklama
wy juz dajecie kaszki owocowe?? :szok:
od ilu one sa meisiecy??

ja tu jakies owocowe kaszki jak widze to sa od pol roku
narazie niew yprzedzam za duzo do przodu

bo Hania je wszystko9 dla 4-o miesieczniakow i jest wszystko ok
a raz dalam jej troszke obiadku dla 6 mies. i niestety ale mialam potem wielki placz.......

a soczkow nie rozcienczam,bo co probouje to one sa juz tak wodniste ze nie ma sensu wiecej ich rozcienczac

Kaszka malinowa czy bananowa są od 5 miesiaca.
Co o soków, to ja czasam rozcieńczam poneważ sama soki młodej robię i czasami są za gęste.

U nas chyba takich nie ma:no: nie wiem raczej nie mieszać bo mleko następne powinno być po 5 miesiącu

ja nie daję soczków ale wiem że dziewczyny na początku rozcięczały

A my mieliśmy na obiadek jagnięcinę w warzywach z kaszką jaglaną pycha:-D
tak jest napisane w skladzie .... wiec chyba poczekam z kaszka do 4 m-cy wtedy pozna podawac mleko 2

odnosnie kaszki ja kupilam jedna ale nie wiem czy dac malemu jest ryzowa ale w skladzie jest tez mleko 2 a moj je 1 wiec nie wiem czy to mozna mieszac
Mirka moja z Nestlle tez zawiera mleko nastepne mysle ze nie ma czym sie przejmowac skoro dajemy desery i obiady po 5 miechu to troche mleka po 4 miechu krzywdy nie zrobi.Ale nie namawiam.Ja daje i jest ok.

Dziewczyny chcę wam tylko powiedzieć że banan działa zatwardzająco i może uczulać, ale każde dziecko inaczej reaguję.Wspominam tylko o tym w razie czego

Kurcze chyba u mnie tez banan chyba uczula musze sie dokladniej przyjzec,

czy rozcieczacie soczki .... moja mieszam jak narazie z woda

ja nie rozcięczam

Dodaje się do mleczka

Moją Inge po bananach srasznie wysypało, brzuch ją bolał, więc na razie je odpuścłam. Za to świetnie toleruje kaszkę malinową.

Zależy, czasami, rozcieńczam a czasami nie.
Bira musze tez kupic inna kaszke,moze wlasnie malinową.

U nas chyba takich nie ma:no: nie wiem raczej nie mieszać bo mleko następne powinno być po 5 miesiącu

ja nie daję soczków ale wiem że dziewczyny na początku rozcięczały

A my mieliśmy na obiadek jagnięcinę w warzywach z kaszką jaglaną pycha:-D

Beatko mleczko nastepne jest jak sie myle od 4 miesiąca,a i kaszki na mleczku nastepnym sa u nas rowniez i sa one od 5 miesiąca przynajmniej jesli chodzi o firme Nestlle bo tylko tej firmu uzywam,

A wlasnie jakie firmy goszcza u was w domu
Bo glownie u nas Nestle produkty w proszku
soczki deserki obiadki do tej pory wszystko z Hippa ale przeszlam na gerbera bo tanszy

ja tutaj nie mam wielkiego wyboru...Nestle albo Hipp:dry:

w Polsce Milene wychowalam na BoboVita....jak dla mnie swietne maja produkty
jak bede w polsce to napewno tego nakupuje duzo

ja wiem ze to wszedzie sie moze zdarzyc ale np do Hippa jestem strasznie zrazona po tym jak za czasow Milenki byla afera w niemczech...z tego co pamietam to z popsutych warzyw i owocow robili jedzonka dla dzieci....:baffled:
zas w Gerberze jakas mama w polsce znalazla szklo....

o BoboVicie nic zlego nie slyszalam i dlatego jestem do nich najbardziej przekonana,do tego maja swietne deserki i kaszki ,no i Nestle oczywiscie:-)

Women ja używam Bobovity ale nie wiem czemu chyba dlatego że wcześniej jej używałam i się nie zawiodłam
a co do Hippa to fakt droższe są ale czy napewno lepsze.
nie pamiętam kiedy i gdzie ale czytałam że najlepsze opinie w testach konsumenckich dostały deserki i obiadki Bobovity

ja tutaj nie mam wielkiego wyboru...Nestle albo Hipp:dry:

w Polsce Milene wychowalam na BoboVita....jak dla mnie swietne maja produkty
jak bede w polsce to napewno tego nakupuje duzo

ja wiem ze to wszedzie sie moze zdarzyc ale np do Hippa jestem strasznie zrazona po tym jak za czasow Milenki byla afera w niemczech...z tego co pamietam to z popsutych warzyw i owocow robili jedzonka dla dzieci....:baffled:
zas w Gerberze jakas mama w polsce znalazla szklo....

o BoboVicie nic zlego nie slyszalam i dlatego jestem do nich najbardziej przekonana,do tego maja swietne deserki i kaszki ,no i Nestle oczywiscie:-)
Liluś też czytałam o tym szkle w Gerberze:tak:
a co do Hippa to właśnie że niby drogie a wcale nie są z upraw ekologicznych i innne takie baje

U mnie jest totalna różnorodność. Kaszka jest z bobovity, kleik z nestle, mleko nutricia, a deserki czy obiadki hipp, gerber i bobovita.

Z tym szkłem mnie przerazłyście. Mam nadzieję, że to tylko incydentalny przypadek:baffled:

reklama
u mnie też różnorodność:-)
ale niedługo jade na wieksze zakupy do wujaszka do hurtowni a on ma tylko bobovite, nestle generalnie nUTRICIE wiec bede to używała:-) zawsze to ttroche taniej;-)

Do góry