reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

mam pytnako w czym podajece te jedzonka i picku? moj co prawda jeszcze za maly aby mu wprowadzac nowe papu ale powoli zaczynam sie rozgladac za zestawem do karmienia i nie wiem w co sie zaopatrzyc i na co zwrocic uwage, moze macie jakies spostrzerzenia?

reklama
Lilka...napisz koniecznie jak Hanulka,po obiadkowej premierze:tak::-)
women...buziaczki
wiesienko...ja zupkę i deserki daję Marcelkowi w takiej porcelanowej miseczce a soczek w przeznaczonej do tego buteleczce

Hania pierwszy kes tak sie skrzywila ze wylam ze smiechu :-D
zjadla 3 kesy i...zaczela pluc
no wiec porazka...ale jak na pierwszy raz bylo do przewidzenia :sorry2:
mysle ze zrobilam takiego byka,ze za malo wody z ziemniakow zostawilam i te ziemniaki takie jak papka geste byly
nastepnym razem zrobie bardziej luzne

dzisiaj kazalam Karolowi kupic jakies deserki,obiadki
mam nadzieje ze cos znajdzie,bo ostatnio jak cos szukalismy to bylo wszystko od 6 miesiaca:baffled:

Wisienka ja nie mam narazie zakupionych specjalnych talerzykow i miseczek,narazie dzisiejsza papke podawalam z miseczki plastikowej jaka mam w domu
kupie jak cos w tym dziwnym kraju znajde takiego:blink:

u nas za chwilke bedzie premiera pierwszego obiadku:-)
ugotowalam Hani ziemniaczka
a ze nam gotowalam zupe brokulowa,dolozylam do ziemniaczka dwa kwiatki brokula:-)

jestem ciekawa jak nam pojdzie
Mniam, mniam napisz czy smakowało u nas jutro premiera ziemniak i szpinak:-D

Lilka...napisz koniecznie jak Hanulka,po obiadkowej premierze:tak::-)
women...buziaczki
wiesienko...ja zupkę i deserki daję Marcelkowi w takiej porcelanowej miseczce a soczek w przeznaczonej do tego buteleczce
Pati a co to za buteleczka? bo już się zastanawiałam nad niekapkiem Avent z dziubkiem ale teraz to porobili też jakieś numeracje i najmniejszy to chyba 6+

Wisienka ja dzisiaj Hani podawalam z metalowej lyzeczki bo nie mam jeszcze nic dla niej
ale w pl dla Mili mialam plastikowe i gumowe lyzeczki:tak:
najlepiej jej sie jadlo z plastikowych takich najbardziej plaskich
z tych takich glebokich lyzeczek nie zbyt dobrze sie dziecku je bo nie jest sie w stanie tak podac by wszystko z lyzeczki zostalo w buzi
mnie np.to wkurzalo

mam pytnako w czym podajece te jedzonka i picku? moj co prawda jeszcze za maly aby mu wprowadzac nowe papu ale powoli zaczynam sie rozgladac za zestawem do karmienia i nie wiem w co sie zaopatrzyc i na co zwrocic uwage, moze macie jakies spostrzerzenia?

dzieki za odpowiedzi, a sztuce to lepiej ze srebra czy z plastiku?

lilka tu jest taki wybor ze masakra, nie wiem co bedzie najlepsze

Ja podaje prosto ze sloiczka nie bawie sie w jakies miseczki moze pozniej jak beda wieksze porcje ale narazie jedziemy ze słoika.
Łyzeczke mam silikonową zeby nie zrobic krzywdy nie zranic dziąsełek.

Women uderzylas w sedno sprawy
ja tez podaje ze sloiczka
deserki Mila jadla zawsze ze sloika jak juz sama jadla ;-) jak nie to ja jej podawalam
obiadki to jak grzalam to tez w sloiczku te male sloiczki,fach do garnuszka z goraca woda i mieszlaam az bylo cieple;-)
potem te wieksze tez tak robilam ale przekladalam do miseczki bo jednak goracy sloik mnie parzyl

a do soczkow narazie kupujemy Hani butelke normalna
narazie jest za mala na wszelkie kupki niekapki i te sprawy

Wisienko ja podaję soczek narazie łyżeczka bo dopiero zaczęłam go wprowadzać. Więc kilka łyżeczek małemu daję. Mam łyżeczki plastikowe i takimi będę też dawać deserki iobiadki.
Tak samo jedzonko na początek mały będzie dostawał ze słoiczka póki mało zje bo nie chce mi się bawić miseczkami jak zje kilka łyżeczek;-)
Ale na potem mam miseczkę tez plastikową, która była dołonczona do podgrzewacza.
Także narazie zaopatrzenie mam:tak:

reklama
Ja kupiłam wczoraj na allegro łyżeczki i naczynko trójdzielne i miseczke
TOMMEE TIPPEE: 2 ŁYŻECZKI + ETUI NIEBIESKIE (312491981) - Aukcje internetowe Allegro
TOMMEE TIPPEE: TALERZYK TRÓJDZIELNY NIEBIESKI (316334898) - Aukcje internetowe Allegro
MISECZKA DEKOROWANA - TOMMEE TIPPEE - NOWOŚĆ !!! (312748208) - Aukcje internetowe Allegro
Trochę wczesniej bo narazie mam jendą łyżeczke canpol i ta podawałam jak wiekszość z was ze słoiczka w sumie na razie tylko soczek:-)ale na pewno przyda mi sie jak będe wprowadzać ine rzeczy. Zobacze jak przyjdzie czy jest to dobre. Ta łyzeczka z canpola jest fajna tylko że głeboka chociaz mój maluszek jak dostał wczoraj soczek na niej z marchwi to oblizywał cała:tak:
No własnie dzisiaj wstałam i na buziolku z jednej strony troche go wysypało ciekawe czy może to być od marchwi czy poprostu po nocce tak ma bo spał też na tym boczku zobaczę jak bedzie wszystko ok to dzisiaj zafunduje jemu trzy łyzeczki soczku z marchwi:-)
POZDRAWIAM WAS
KARINA

Załączniki

• DSC00136.JPG
    DSC00136.JPG
    455,8 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC00138.JPG
    DSC00138.JPG
    474,3 KB · Wyświetleń: 35
Do góry