kathhe ......to przepis na rybe ,jest na prawde dobra
poza tym ja jeszcze gotuje w wodzie tunczyka , fososia i podaje z ziemniaczkami bez sosu
poza tym ja jeszcze gotuje w wodzie tunczyka , fososia i podaje z ziemniaczkami bez sosu
Składniki
Niezbędne przybory kuchenne
Sposób przyrządzenia
Filety ugotuj w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie lub wywarze. Na patelni roztop masło, wymieszaj z mąką i podgrzej. Teraz powoli wlewaj mleko, cały czas mieszając, i zagotuj. Jeżeli zrobią się grudki, przetrzyj przez drobne sitko. Dopraw solą i cytryną, wrzuć koperek, wymieszaj. Sosem polej ugotowane rozdrobnione filety.
- ½ kg filetów rybnych (świeże albo mrożone)
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- szklanka wody lub wywaru z warzyw
- szklanka mleka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- cytryna
Niezbędne przybory kuchenne
- garnek
- patelnia
- łyżka do mieszania
- drobne sitko
Sposób przyrządzenia
Filety ugotuj w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie lub wywarze. Na patelni roztop masło, wymieszaj z mąką i podgrzej. Teraz powoli wlewaj mleko, cały czas mieszając, i zagotuj. Jeżeli zrobią się grudki, przetrzyj przez drobne sitko. Dopraw solą i cytryną, wrzuć koperek, wymieszaj. Sosem polej ugotowane rozdrobnione filety.