reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Do jakiegos czasu też Olka dostawała 210 mleka +3 łyżki kleiku i do 8 rana był spokój ale od jakiegos tygodnia budzi się i nie chce spać np o 2 lub 3 i wtedy daję mleko chociaż tak jak Lilka pisała nie jest to dobre:no:

reklama
DZIEWCZYNY
czy wasze dzieci jedza ostatni posilek o godz 20 i wytrzymują do np 7.00
bo moj rano budzi sie z placzem i jak tylko butla z mlekiem sie pojawi to spokój wypija i idzie spac dalej ale mam wrażenie ze glodny sie w nocy robi

jaka rada dokarmiac przed moim snem czyli ok 23-24
bo w zasadzie je sporo na noc
bo 210ml plus 9 lyzek kaszki smakowej na gęsto bo je z lyzeczki

co radzicie??

Piotrek je o 20 mleczko 240 ml (bez kaszki). I potem dopiero o 8 rano dostaje znów mleczko.

moim zdaniem tak jak pisały dziewczyny jesli zaczniesz mu dawać cos w nocy to może sie przyzwyczaić do tego i potem nie będzie chciał ci spać:dry:
I tak jak napisała Lilka tez oglądałam ostatnio wypowiedź pediatry że dziecku w tym wieku wystarczy posiłek na noc i to ma mu staarczyć do rana:tak:

dzieki za odp
ale czy wasze dzieci jak zasną o godz np.20 to spią bez przerwy do rana w sensie nie przebudzą sie,nie marudzą itd
bo dorian to moze nie otwiera oczu ale marudzi przez sen czasami sie wierci i wtedy musze isc do niego dac mu smoczek przelozyc na bok i spi dalej ale zastanawia mnie kiedy to sie skonczy,czy moze jest cos nie tak.

a na noc on je kaszke plus mleko
czyli 210ml mleka plus 9 lyzek kaszki wiec az łyszka stoi

Women ,Hania przesypia cala noc
zdarza sie dosc czesto ze budzi sie w srodku nocy,czasem poplakuje,czasem sobie gada,ale ja nigdy do niej nie wstaje i ona sama zasypia

gdy placze tak wolajac mnie wtedy ide ja ukochac i polozyc,ale w innym przypadku nie
i nie podaje jej nic do picia

WOMEN.....................no nie takiego luksusu to nie ma , no moze czasem . Generalnie wstaje do malego takz 2,3 raz zeby go przykryc , dac smoczek .Zdarza sie ze maly placze albo wstaje tak na spiaco . Poza tym ja mam taki system ze przy lozeczku stoi niekapek z woda i maly sobie sam bierze , normalnie jest to rano jak sie budzi to pierwsze co wyrzuca smoczek i bierze z polki kubeczek ,ale widzialam juz ze to samo potrafi zobic w nocy po ciemku .

WOMEN.....................no nie takiego luksusu to nie ma , no moze czasem . Generalnie wstaje do malego takz 2,3 raz zeby go przykryc , dac smoczek .Zdarza sie ze maly placze albo wstaje tak na spiaco . Poza tym ja mam taki system ze przy lozeczku stoi niekapek z woda i maly sobie sam bierze , normalnie jest to rano jak sie budzi to pierwsze co wyrzuca smoczek i bierze z polki kubeczek ,ale widzialam juz ze to samo potrafi zobic w nocy po ciemku .
No nie rozbroiłas mnie Mirka ale spryciarz mały z tego Twojego synusia:-D

no to troche mnie uspokoiły wasze posty
generalnie malego tez dopajałam ale od 2-3 miesiecy nie pije w ogole w nocy bo kazdy mowil ze to tylko pruchnicy mały dostanie od picia w nocy tyle ze on pij cherbate slodką bo woda to jest beee

no to coz taki urok naszych dzieci
ostatnio mnie zadziwila córka 5 miesieczna kumpeli ktora zasypia sama o 19 i wstaje o 8 rano bez zadnego mrukniecia w nocy .........taka to ma dobrze

dzieki za odp
ale czy wasze dzieci jak zasną o godz np.20 to spią bez przerwy do rana w sensie nie przebudzą sie,nie marudzą itd
bo dorian to moze nie otwiera oczu ale marudzi przez sen czasami sie wierci i wtedy musze isc do niego dac mu smoczek przelozyc na bok i spi dalej ale zastanawia mnie kiedy to sie skonczy,czy moze jest cos nie tak.

a na noc on je kaszke plus mleko
czyli 210ml mleka plus 9 lyzek kaszki wiec az łyszka stoi

u nas tez tak było do niedawna że tak ze 2-3 razy w nocy mały coś stękał na śnie to dawałam mu smoczek i cisza była. nie budził się.

ale od kilku dni spi totalnie cała noc bez najmniejzego mruknięcia:sorry2: nawet chodze i czasem patrzę czy oddycha bo az dziwnie;-)

no niezły jest twój szkrabik!!!:tak: mój by butelka się tylko pobawił. jkesli chodzi o picie samemu z butelki to jest w tym temacie niereformowany:dry:
wogle nie ma mowy o trzymaniu samemu butelki:baffled:

No to może Elbra niedługo też mój Dorek bedzie ładnie spał,jestem dobrej mysli.
Ja wczoraj pierwszy kompot ugotowałam dla małego i teraz bede mu robić bo cały gar wypił w 2 dni wiec wychodzi na to ze smakowało hehe.
Narobiłam tez rosołku i ziemniaków z sosem groszkiem i marchewką wszystko pomorożone i gotowe do podania.

reklama
hmmm...kurde ja nie mroże jedzonka młodemu (tylko surowe mięso mroże) ale nie chce mi się gotować mu coś codziennie już mi to brzydnie:-p
może też pomyślę coś o zamrożeniu:sorry2:
Niby je już dużo z nami Piotrek ale jednak jeszcze nie wszystko się da.

Do góry